Sponsor Sirotkin wilde korting na beroerd jaar Williams

07 dec. 2018 15:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Sergey Sirotkin's persoonlijke sponsor SMP vroeg bij Williams om een korting voor het seizoen 2019 na het slecht verlopen 2018. Williams ging daar niet in mee en dus staat Sirotkin met lege handen.

Niet dat Mika Salo, voormalig Formule 1-coureur en SMP's sportief directeur daar erg rouwig om is: "We hebben Williams gevraagd om een sponsorkorting voor 2019 en de garantie dat Williams in 2019 in staat is zich van de laatste startrij te rijden. We bereikten echter geen overeenkomst, maar mede daardoor til ik er niet te zwaar aan dat Sergey volgend jaar geen F1 meer rijdt", aldus Salo in gesprek met het Finse MTV.

Nu er voor Siroktin geen plaats meer is in de Formule 1, keert hij volgens Salo naar alle waarschijnlijkheid met SMP terug in het World Endurance Championship: "In ons LMP-team hebben we iemand van het kaliber-Sirotkin nodig. Zijn technische kennis is ongeëvenaard en iedereen in het team mocht hem altijd graag."

Mika Salo ziet zijn pupil bij Williams vertrekken, maar wenst diens opvolger alle goeds toe: "Robert Kubica heeft wereldwijd ontzettend veel fans en hij heeft zich echt een bikkel getoond. We zullen zien hoe zijn mannetje staat in 2019."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen