Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sponsor 'zwakke' Bottas haakt af na tegenvallende prestaties

Valtteri Bottas werd al sinds jaar en dag gesponsord door het Finse bedrijf Wihuri, maar daar is per direct een einde aan gekomen. De reden? Bottas presteerde 'te zwak' in 2018.

Het is miljardair en eigenaar Antti Aarnio-Wihuri die in gesprek met het Finse Ilta Sanomat uitlegt waarom Valtteri Bottas niet meer op zijn financiële steun hoeft te rekenen: "Dat is enerzijds omdat de Formule 1 te duur is geworden, anderzijds omdat de prestaties van Valtteri tegenvielen in 2018."

"Dat was niet alleen zijn schuld, maar met name aan het eind van het jaar presteerde hij erg zwak. Natuurlijk is het niet makkelijk om de teamgenoot van Lewis Hamilton te zijn, maar hij werd ook door vele anderen voorbijgereden. Valtteri is teleurgesteld over ons besluit, maar hij zei het wel te begrijpen." In gesprek met de Finse zender MTV reageert het management van Bottas op het afhaken van sponsor Wihuri: "Het is niet het einde van de wereld. Wihuri was altijd een goede sponsor, maar nu ze zijn afgehaakt is er alsnog niks aan de hand. Valtteri wordt er zelf niet door geraakt. Hij heeft die inkomsten niet per se nodig."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi