© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Sponsor 'zwakke' Bottas haakt af na tegenvallende prestaties

Valtteri Bottas werd al sinds jaar en dag gesponsord door het Finse bedrijf Wihuri, maar daar is per direct een einde aan gekomen. De reden? Bottas presteerde 'te zwak' in 2018.

Het is miljardair en eigenaar Antti Aarnio-Wihuri die in gesprek met het Finse Ilta Sanomat uitlegt waarom Valtteri Bottas niet meer op zijn financiële steun hoeft te rekenen: "Dat is enerzijds omdat de Formule 1 te duur is geworden, anderzijds omdat de prestaties van Valtteri tegenvielen in 2018."

"Dat was niet alleen zijn schuld, maar met name aan het eind van het jaar presteerde hij erg zwak. Natuurlijk is het niet makkelijk om de teamgenoot van Lewis Hamilton te zijn, maar hij werd ook door vele anderen voorbijgereden. Valtteri is teleurgesteld over ons besluit, maar hij zei het wel te begrijpen."

In gesprek met de Finse zender MTV reageert het management van Bottas op het afhaken van sponsor Wihuri: "Het is niet het einde van de wereld. Wihuri was altijd een goede sponsor, maar nu ze zijn afgehaakt is er alsnog niks aan de hand. Valtteri wordt er zelf niet door geraakt. Hij heeft die inkomsten niet per se nodig."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen