© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Sponsoren krijgen meer ruimte op F1-bolides vanaf 2019

21 jan. 2018 16:30 Rik Alkema 0 reacties
In 2019 zullen de sponsoren weer een prominentere plek krijgen op Formule 1-bolides. Daartoe hebben de Formule 1-teams unaniem ingestemd. Het de auto's zullen op twee plaatsen worden aangepast, zodat er meer ruimte komt voor sponsoring.

Teams stemmen in met veranderingen voor 2019

Het is al jaren een heet hangijzer voor de Formule 1-teams: de ruimte voor sponsoren. In 2017 werd de 'haaienvin' nog dikwijls gebruikt voor grote sponsoruitingen, maar dat is in 2018 niet meer mogelijk.

Dat betekent dat de teams een stuk minder inkomsten kunnen genereren, omdat er minder ruimte is voor sponsoren op de bolide. De oplossing is een aanpassing aan het bodywork en de achtervleugel, zodat er meer ruimte ontstaat voor sponsoren.

Ten eerste worden de bargeboards aan de zijkant van de auto lager, waardoor de zijkant van de wagen zichtbaarder wordt. Hier kunnen de teams dan extra sponsoring aanbrengen.

Daarnaast mogen de achtervleugels geen 'sleuven' meer aan de zijkant bevatten, zodat daar sponsoring op geplakt kan worden.

Een terugkeer van de haaienvin in 2019 is niet besproken door de teams, waardoor het er voorlopig naar uitziet dat ook in 2019 de haaienvin verboden is in de Formule 1.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen