Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sponsoren krijgen meer ruimte op F1-bolides vanaf 2019

In 2019 zullen de sponsoren weer een prominentere plek krijgen op Formule 1-bolides. Daartoe hebben de Formule 1-teams unaniem ingestemd. Het de auto's zullen op twee plaatsen worden aangepast, zodat er meer ruimte komt voor sponsoring.

Het is al jaren een heet hangijzer voor de Formule 1-teams: de ruimte voor sponsoren. In 2017 werd de 'haaienvin' nog dikwijls gebruikt voor grote sponsoruitingen, maar dat is in 2018 niet meer mogelijk. Dat betekent dat de teams een stuk minder inkomsten kunnen genereren, omdat er minder ruimte is voor sponsoren op de bolide. De oplossing is een aanpassing aan het bodywork en de achtervleugel, zodat er meer ruimte ontstaat voor sponsoren. Ten eerste worden de bargeboards aan de zijkant van de auto lager, waardoor de zijkant van de wagen zichtbaarder wordt. Hier kunnen de teams dan extra sponsoring aanbrengen.

Daarnaast mogen de achtervleugels geen 'sleuven' meer aan de zijkant bevatten, zodat daar sponsoring op geplakt kan worden. Een terugkeer van de haaienvin in 2019 is niet besproken door de teams, waardoor het er voorlopig naar uitziet dat ook in 2019 de haaienvin verboden is in de Formule 1.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen