Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Circuit Zandvoort

Sportief directeur Lammers: "Moeten de rechter rustig zijn werk laten doen"

Jan Lammers wil het gerecht rustig zijn werk laten doen inzake de stikstofkwestie waar Circuit Zandvoort al jaren in verwikkeld is. Een nieuw hoofdstuk dient zich kort na het F1-seizoen aan.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Om de Grand Prix van Nederland terug te halen naar Zandvoort, moesten de nodige milieuvergunningen worden afgegeven. Een belangrijke eis daarvoor was dat er door het evenement en de benodigde verbouwingen niet méér stikstof vrij zou komen dan voorheen het geval was.

Het is NU.nl dat nu echter schrijft dat de milieuorganisaties opnieuw de pijlen op Circuit Zandvoort richten, omdat bij het afgeven van de vergunningen 'niet consistente uitgangspunten' zouden zijn gevolgd, waardoor eerlijke vergelijkingen tussen de situaties van vroeger en nu niet mogelijk zouden zijn.

Lammers niet verbaasd over timing

Jan Lammers, sportief directeur van de Grand Prix van Nederland, laat in een reactie aan RacingNews365 weten dat men de rechter vooral rustig zijn werk wil laten doen: "Het is niet de eerste keer en het zal ook niet de laatste keer zijn dat we worden aangevallen. De timing, zo na alle festiviteiten rond Max Verstappen, is ook niet vreemd."

Lammers benadrukt bovendien dat de GP van Nederland bij uitstek een milieuvriendelijk karakter had: "Wij zijn er trost op dat minder dan 5% van het publiek per auto op ons evenement is afgekomen, iets dat ook wereldwijd erkend wordt. We blijven ook keihard werken om het evenement steeds duurzamer te maken. Dat is een streven dat we hebben."

"Maar uiteindelijk ga je de organisaties die principieel tegen zijn toch nooit helemaal tevreden kunnen stellen", besluit Lammers.

Nu hij wereldkampioen Formule 1 is geworden, zal het zelfvertrouwen van Max Verstappen alleen maar groter worden. Hij waagt zich na afloop van het seizoen aan een boute voorspelling.

10 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche