Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Liam Lawson

Sprookjesverhaal voor Lawson in Singapore, AlphaTauri-invaller blijft zelf nuchter

Liam Lawson kende een extra speciaal weekend in Singapore door punten te scoren én zijn familie trots te maken, maar blijft bovenal nuchter. De AlphaTauri-invaller wil alleen maar verbeteren.

Lawson Singapore Saturday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Formule 1-debuut in Nederland was al zeer onverwachts voor invaller Liam Lawson, die vanwege een gebroken hand van Daniel Ricciardo in actie kwam in Zandvoort, Monza en nu ook in Singapore, waar hij zijn eerste F1-punten heeft gescoord door knap negende te worden in zijn AlphaTauri.

Uitgerekend in Singapore, wat een mooi gebaar is naar zijn familie. Lawson's vader beloofde vroeger aan Liam dat ze naar de GP van Singapore gingen om te kijken, maar met het drukke raceschema is dit nooit gelukt. Anno 2023 nam de belofte een rare wending: Lawson rijdt zelf in de F1 als invaller en heeft zijn familie meegenomen om te zien hoe hij uitgerekend hier zijn eerste punten scoorde.

Hoewel dit gegeven doet vermoeden dat Lawson in extase voor de media verschijnt, blijft hij nuchter en stipt hij wat verbeteringen aan. "Ik hou ervan om in de Formule 1 te racen en ik probeer er het allerbeste uit te halen in de korte tijd dat ik heb. Ik wil maximaliseren. Vandaag was zwaar, heel zwaar op het lichaam, vooral als je met de auto moet 'vechten'. Maar ja, ik heb de race overleefd!", zegt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365.

Verbeterpunt voor Lawson

De Nieuw-Zeelander blijft kritisch. "Ik moet werken aan m'n starts, want voor het tweede weekend op rij heb ik daar een paar posities verloren. Dan mak je het een stuk makkelijker, dus dat was het grootste verlies van de race. Voor de rest hebben we er denk ik het beste uitgehaald. We hadden de pace niet en om eerlijk te zijn dachten we dat de race erg moeilijk ging worden, maar we hebben gemaximaliseerd."

Mogelijk komt er nog een invalbeurt voor de AlphaTauri-rijder in Japan een week na de GP van Singapore. Daarna moet Lawson hopen op een vast zitje in de koningsklasse, maar daar kan hij zelf verder weinig aan veranderen. "Ik hoop dat ik alles eruit heb gehaald en voor de rest moeten zij (Red Bull) bepalen."

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"