Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stand kwalificatieduels na GP Canada 2019

Sebastian Vettel doorbrak de dominantie van Mercedes in Canada. De Duitser troefde rivaal Lewis Hamilton af, die als tweede van start gaat. Voor Max Verstappen liep de kwalificatie uit op een deceptie en hij start voor de eerste keer dit seizoen achter zijn teamgenoot.

Lewis Hamilton - Valtteri Bottas 4-3 De pole had Hamilton al met één hand binnen, maar Vettel troefde hem af. Teamgenoot Bottas kende een rommelige kwalificatie en ging in de fout in Q3. Een spin zorgde ervoor dat hij maar een kans had en tijdens die vliegende ronde maakte hij diverse foutjes. P6 is dan ook niet wat je van een Mercedes-coureur mag verwachten. Sebastian Vettel - Charles Leclerc 6-1 Op overtuigende wijze reed Vettel naar de pole. De Duitser herhaalde zijn pole van 2018 en wist toen een dag later de race te winnen. Kan hij zondag dat kunstje herhalen en de dominantie van Mercedes doorbreken? Leclerc werd ingemaakt tijdens de kwalificatie en kwam bijna zeven tienden tekort. Max Verstappen - Pierre Gasly 6-1 Voor het eerst dit seizoen start Gasly voor zijn teamgenoot. Weliswaar was daar een crash van Kevin Magnussen voor nodig, die zorgde voor een rode vlag. Verstappen en Red Bull werden afgestraft voor hun tactiek, waarin het team wederom tot de slotseconden wachtte om de baan op te gaan. Daniel Ricciardo - Nico Hulkenberg 6-1 Prachtig! Een vierde startpositie voor Ricciardo, die Gasly en Bottas versloeg. Voor de Australiër en Renault een serieuze opsteker. De zevende positie van Hulkenberg mag er ook zijn, maar de Duitser kijkt inmiddels tegen een flinke achterstand in het kwalificatieduel aan. Kevin Magnussen - Romain Grosjean 4-3 Ondanks een spectaculaire crash in Q2 wist Magnussen teamgenoot Grosjean te verslaan. De Fransman moest zijn snelle ronde afbreken en start slechts als vijftiende.

Lando Norris - Carlos Sainz 4-3 Rookie Lando Norris nam in Canada de leiding in de onderlinge kwalificatiestand met teamgenoot Carlos Sainz. Beide coureurs wisten het tot Q3 te schoppen, maar de jonge Engelsman presteerde hier met een achtste plaats net wat beter dan zijn Spaanse teamgenoot, die de negende plek voor zich wist op te eisen. De Spanjaard kreeg achteraf overigens een penalty voor het hinderen van Alexander Albon, waardoor hij drie plekken straf kreeg. Sergio Perez - Lance Stroll 7-0 De kwalificatie voor zijn thuisrace leverde Stroll geen voordeel op. Voor de elfde maal op rij zat zijn sessie er na Q1 op. Dit gold ook voor Perez, die aantoonde dat Racing Point serieus werk te verzetten heeft. De zestiende en achttiende positie voor de roze brigade zal voor frustratie zorgen. Kimi Raikkonen - Antonio Giovinazzi 5-2 Een teleurstellende kwalificatie voor Raikkonen die er in Q1 al uitvloog. Teamgenoot Giovinazzi kende, na een rommelig weekend, een prima sessie en versloeg voor de tweede keer dit seizoen zijn ervaren teamgenoot. De Italiaan start zondag als dertiende, vier plaatsen voor Raikkonen. Daniil Kvyat - Alexander Albon 5-2 Geen enkele Toro Rosso in de top 10 zal tot teleurstelling leiden bij de Italiaanse renstal. Kvyat (12e) en Albon (14e) zagen hun snelle ronde gedwarsboomd worden door de crash van Magnussen. Voor de vijfde keer dit seizoen wist Kvyat zijn rookie teamgenoot te snel af te zijn. George Russell - Robert Kubica 7-0 Wederom stelde Kubica teleur tijdens de kwalificatie. De Pool kreeg ruim klop van zijn jonge teamgenoot en kwam ruim zeven tienden tekort. Russell wist het maximale uit de Williams te halen, maar meer dan een negentiende tijd zat er niet in.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi