Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Standaardauto's betekent einde van de Formule 1'

De nieuwe generatie Formule 1-auto's moet geen afgeleide worden van de Amerikaanse IndyCar, waarin teams allemaal met dezelfde auto rijden. Volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner betekent dat de doodsteek voor de F1.

De Formule 1 moet volgens velen op de schop. Races moeten spannender worden, er moet meer actie op de baan komen en er moet meer ingehaald worden. Zaken waarin het Amerikaanse IndyCar-kampioenschap uitblinkt. In de Amerikaanse tegenhanger van de F1 is volop actie te zien, zijn de onderlinge verschillen klein en races onvoorspelbaar. Steiner waarschuwt dat de Formule 1 niet teveel die kant op moet gaan. In de IndyCar racen de teams allemaal met een standaard auto en is er slechts op enkele vlakken tot eigen ontwikkeling.

"De Formule 1 met standaardauto's betekent het einde van de F1. De F1 is de koningsklasse van de autosport, waarin technologie belangrijk is", laat Steiner aan Motorsport.com weten. "We moeten oppassen dat de sport niet te simpel wordt. De sport moet wel toegankelijker worden voor mensen, maar niet zo eenvoudig worden als Indycar." De F1-fans zitten momenteel in een spagaat. Ze willen graag spannendere races, maar vrezen dat Liberty Media de sport 'Amerikaans' gaat maken en doorslaat met haar plannen. Zo wil Liberty de opzet van het raceweekend ook veranderen. Eind mei presenteert de F1-eigenaar haar plannen voor 2021.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi