Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Startopstelling Formule 1 GP Amerika 2017

De startopstelling voor de Grand Prix van Amerika is flink op de schop gegaan door alle gridstraffen. Liefst zes van de twintig coureurs kregen een gridstraf.

Door alle gridstraffen starten slechts vijf coureurs op de positie waarop ze zichzelf gekwalificeerd hebben. Dat zijn in dit geval ook direct de eerste vijf coureurs. Max Verstappen, zesde, kreeg een gridstraf van vijftien plaatsen en start daardoor als zeventiende. Door de gridstraffen van Hulkenberg, Stroll, Magnussen, Hartley en Vandoorne gaat de grid vanaf de zesde positie compleet op de schop. Het meest opvallende daarbij is dat coureurs als Stroll en Magnussen die zelf een gridstraf van drie posities hebben op een hogere positie starten dan dat ze zichzelf kwalificeerden.

Bekijk hier de volledige startopstelling. We hebben een eenvoudig overzicht gemaakt, waarbij we zowel de gridpositie als de kwalificatiepositie naast elkaar hebben gezet. ** update ** Zojuist is bekend geworden dat Stoffel Vandoorne nog eens 25 plaatsen gridstraf krijgt. Honda vervangt zijn powerunit. Max Verstappen start daardoor als zestiende.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi