© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Startopstelling Formule 1 GP Amerika 2017

22 okt. 2017 12:45 Ruud Dimmers 0 reacties
De startopstelling voor de Grand Prix van Amerika is flink op de schop gegaan door alle gridstraffen. Liefst zes van de twintig coureurs kregen een gridstraf.

Slechts vijf coureur starten op hun oorspronkelijke positie

Door alle gridstraffen starten slechts vijf coureurs op de positie waarop ze zichzelf gekwalificeerd hebben. Dat zijn in dit geval ook direct de eerste vijf coureurs. Max Verstappen, zesde, kreeg een gridstraf van vijftien plaatsen en start daardoor als zeventiende.

Door de gridstraffen van Hulkenberg, Stroll, Magnussen, Hartley en Vandoorne gaat de grid vanaf de zesde positie compleet op de schop. Het meest opvallende daarbij is dat coureurs als Stroll en Magnussen die zelf een gridstraf van drie posities hebben op een hogere positie starten dan dat ze zichzelf kwalificeerden.

Bekijk hier de volledige startopstelling. We hebben een eenvoudig overzicht gemaakt, waarbij we zowel de gridpositie als de kwalificatiepositie naast elkaar hebben gezet.

** update ** Zojuist is bekend geworden dat Stoffel Vandoorne nog eens 25 plaatsen gridstraf krijgt. Honda vervangt zijn powerunit. Max Verstappen start daardoor als zestiende.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen