Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Haas F1 Team

Steiner begrijpt niets van middenveld: "Las Vegas is voorspelbaarder dan F1"

Tijdens sommige Grand Prix-weekends krijgt het team van Haas het voor elkaar om met de beste tien mee te strijden gedurende de kwalificatie, af en toe komt de Amerikaanse renstal er echter ook weleens helemaal niet aan te pas. De Franse GP was een voorbeeld van het tweede scenario.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Kevin Magnussen en Romain Grosjean, de rijders van Haas, moesten op zaterdag genoegen nemen respectievelijk een vijftiende en een zeventiende plaats. Dat terwijl beiden in de eerste paar kwalificaties van het Formule 1-seizoen 2019 telkens de top tien bereikten.

Haas-teambaas Guenther Steiner snapt er naar eigen zeggen helemaal niets meer van. "Voor wat ons betreft was het complete Franse GP-weekend een vreemde", vertelde de Italiaan aan onder meer RacingNews365. "In de kwalificatie hebben we bijvoorbeeld gezien dat je op het ene moment op P5 kon staan en op het andere moment moest vrezen voor je plek. We hebben het erover, op de burelen, want hoe is dit in vredesnaam mogelijk?"

Steiner meent dat niet alleen Haas vreemd staat te kijken van de competitie in het middenveld. "Nee, andere teams lijken ook verward te zijn. Ik wil natuurlijk niet teveel naar de concurrentie kijken, ik heb mijn handen vol aan alleen dit team. Het is normaal dat sommige teams beter presteren op de ene baan dan op de andere, maar anno 2019 vallen complete teams zo ineens weg. Het leek voor ons vrij gemakkelijk om Q3 te halen, tot we er pardoes uit zijn gedonderd."

"McLaren stond met twee wagens in Q3, maar zij hadden naar mijn weten geen grote update - niet op aerodynamisch en niet op motorisch vlak. Waar kwam dat in 's hemelsnaam weg? Als je dat kan analyseren dan valt er nog iets te fixen, het probleem is echter dat er niets valt te analyseren. We zien het ook bij andere teams gebeuren, dus ik ben niet compleet achterlijk dat ik dit zeg. Gokken in Las Vegas is tegenwoordig nog makkelijker dan het analyseren van de Formule 1-prestaties."

In vier van de acht tot dusver verreden Grands Prix wist Haas met beide wagens het laatste kwalificatiesegment te bereiken, waardoor zowel Grosjean en Magnussen in de top tien eindigden. Zodoende is Haas, na de bekende drie topteams, het meest succesvol tijdens de kwalificaties.

0 reacties