Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Steiner biedt openlijk excuses aan aan wedstrijdleiding

Guenther Steiner heeft zijn excuses aangeboden aan de stewards na bepaalde uitlatingen op de donderdag van de Formule 1 Grand Prix van Spanje.

Steiner Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Formule 1 Grand Prix van Monaco was Haas F1-teambaas Guenther Steiner niet te spreken over de straf die Nico Hulkenberg kreeg voor een agressieve move op Logan Sargeant. Die onvrede maakte hij op donderdag in Barcelona kenbaar door te stellen dat er 'leken' als stewards werkzaam zijn en hij riep op tot het aanstellen van 'professionele stewards'.

De stewards in Barcelona vielen over de woordkeuze van Steiner en riepen hem op zaterdag op het matje, omdat hij met zijn woorden de sport en betrokken partijen in diskrediet kon brengen.

Inmiddels is duidelijk dat het geen staartje krijgt en dat hij ervan afkomt met een reprimande, maar op hetzelfde moment als waarop de FIA met dat statement kwam, vaardigde ook Haas F1 een persbericht uit. In dat persbericht is Steiner aan het woord.

Steiner aan het woord

"Ik heb bij de stewards nogmaals mijn teleurstelling over de gebeurtenissen in Monaco uiteengezet. Die gaven daarop aan dat ze het geen probleem vinden als mensen het niet met hen eens zijn, maar ze maakten zich meer zorgen over de manier waarop mijn woorden geïnterpreteerd kunnen worden."

"Ik heb daarop uitgelegd dat het niet mijn bedoeling was om iemand te kwetsen en dat mijn woorden misschien inderdaad verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden. Ik heb mijn excuses aangeboden voor de gevallen waarin dat inderdaad het geval is. Het was nooit mijn intentie om iemand te schaden en daarom herhaal ik mijn verontschuldigingen hier."

Forbidden

Weddenschappen Haas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken