Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Steiner garandeert voortbestaan Haas F1 ondanks dreigend sponsorverlies

Guenther Steiner verzekert de Formule 1-wereld dat Haas F1 kan blijven bestaan, ook als men definitief afscheid moet nemen van de Russische sponsormiljoenen.

Guenther Steiner schoof op vrijdagmiddag om 12:00 uur aan voor een extra belegde persconferentie over de situatie van zijn team in relatie tot de oorlog in Oekraïne. Haas F1 wordt breed gefinancierd door Russische geldschieters, waaronder titelsponsor Uralkali, maar die die logo's verdwenen deze morgen van de auto's en andere uitingen van het team. Hoewel Haas F1 vele miljoenen misloopt op het moment dat de samenwerkingen met die sponsoren daadwerkelijk beëindigd worden, zegt Steiner tegen onder andere RacingNews365 dat het team dan wel kan blijven bestaan. "Dit heeft voor het sportieve aspect van ons team geen gevolgen. We hebben enkel commerciële belangen om mee te dealen, maar dat is iets waar we in de aankomende weken naar gaan kijken. Het geeft ons enkel iets meer te doen, niks meer en niks minder."

"Dit was het juiste om te doen"

Gevraagd hoe hard een en ander financieel aankomt bij het team, geeft Steiner opnieuw aan dat Haas F1 dit moet kunnen overleven: "Dit is niet iets wat het team ervan weerhoudt deel te nemen aan de competitie en financieel gezien redden we het wel. Het verandert niet hoe we het seizoen aanvliegen. Bovendien zijn er meer manieren om aan het benodigde geld te komen." Waarom Haas F1 in dit stadium heeft besloten de logo's van Uralkali van de auto's en andere uitingen te verwijderen? "Niemand kon dit van tevoren bedenken, maar we hebben nu eenmaal meer partners om ons om te bekommeren. Dit was het juiste om te doen." Vragen over de toekomst van Nikita Mazepin van het team, de Rus dankt zijn zitje toch vooral aan die Russische geldschieters, deed Steiner steevast af als een situatie die zich nog moet ontwikkelen: "Ik heb niet alles in de hand. Er zijn ook overheden bij betrokken en daar kan ik geen invloed op uitoefenen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi