Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Steiner garandeert voortbestaan Haas F1 ondanks dreigend sponsorverlies

Guenther Steiner verzekert de Formule 1-wereld dat Haas F1 kan blijven bestaan, ook als men definitief afscheid moet nemen van de Russische sponsormiljoenen.

Mazepin Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Guenther Steiner schoof op vrijdagmiddag om 12:00 uur aan voor een extra belegde persconferentie over de situatie van zijn team in relatie tot de oorlog in Oekraïne. Haas F1 wordt breed gefinancierd door Russische geldschieters, waaronder titelsponsor Uralkali, maar die die logo's verdwenen deze morgen van de auto's en andere uitingen van het team.

Hoewel Haas F1 vele miljoenen misloopt op het moment dat de samenwerkingen met die sponsoren daadwerkelijk beëindigd worden, zegt Steiner tegen onder andere RacingNews365 dat het team dan wel kan blijven bestaan.

"Dit heeft voor het sportieve aspect van ons team geen gevolgen. We hebben enkel commerciële belangen om mee te dealen, maar dat is iets waar we in de aankomende weken naar gaan kijken. Het geeft ons enkel iets meer te doen, niks meer en niks minder."

"Dit was het juiste om te doen"

Gevraagd hoe hard een en ander financieel aankomt bij het team, geeft Steiner opnieuw aan dat Haas F1 dit moet kunnen overleven: "Dit is niet iets wat het team ervan weerhoudt deel te nemen aan de competitie en financieel gezien redden we het wel. Het verandert niet hoe we het seizoen aanvliegen. Bovendien zijn er meer manieren om aan het benodigde geld te komen."

Waarom Haas F1 in dit stadium heeft besloten de logo's van Uralkali van de auto's en andere uitingen te verwijderen? "Niemand kon dit van tevoren bedenken, maar we hebben nu eenmaal meer partners om ons om te bekommeren. Dit was het juiste om te doen."

Vragen over de toekomst van Nikita Mazepin van het team, de Rus dankt zijn zitje toch vooral aan die Russische geldschieters, deed Steiner steevast af als een situatie die zich nog moet ontwikkelen: "Ik heb niet alles in de hand. Er zijn ook overheden bij betrokken en daar kan ik geen invloed op uitoefenen."

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

Formule 1 wintertest Barcelona 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen