Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Steiner geeft update over contractsituatie Schumacher voor 2023

Haas en Mick Schumacher zijn nog begonnen aan contractonderhandelingen voor 2023, zo bevestigt teambaas Guenther Steiner in een exclusief interview met RacingNews365. Silly Season is in volle gang, maar Haas wacht nog rustig af.

Vlak voor het ingaan van de zomerstop in de Formule 1 begon het balletje op de coureursmarkt te rollen. Met onverwachtse overstappen, contractuele conflicten en onzekerheid over de coureurs is het een waar Silly Season in 2022. Toch maakt niet elk team zich zorgen. Bij Haas wachten ze bijvoorbeeld nog even rustig af. Kevin Magnussen heeft wel al een contract voor 2023 bij de Amerikaanse renstal, maar het contract van teamgenoot Mick Schumacher loopt eind dit jaar af. Guenther Steiner, teambaas van Haas, legt exclusief in de podcast van RacingNews365 uit waarom hij niet wakker ligt van Silly Season. "Ik weet niet wat Mick gedaan heeft en we hebben nog niet gesproken over een stoeltje voor volgend jaar", zo trapt Steiner af. "Hij is er nog niet over begonnen tegenover ons en wij niet bij hem. We gaan nog zien wat er gaat gebeuren. Dit Aston Martin-ding gebeurde erg snel en niemand had echt de tijd om er over na te denken." Het gerucht ging al snel dat Schumacher het stoeltje van Sebastian Vettel, die na dit jaar stopt, over zou nemen. Niet veel later werd Fernando Alonso echter aangekondigd als vervanger van Vettel bij Aston Martin. "Die geruchten waren er dus wel even, maar ze waren ook weer weg. We hebben niet gekeken naar wat anderen hebben gedaan", aldus Steiner, die na het Europese gedeelte van de F1-kalender, halverwege september, de knoop wil doorhakken.

Steiner verrast door situatie Alpine en Piastri

Steiner moet toegeven zeer verrast te zijn door de situatie bij Alpine. Oscar Piastri zou de logische vervanger van Alonso moeten zijn, maar RacingNews365 kon onthullen dat hij in 2023 voor McLaren zal gaan rijden. De Haas-teambaas bekijkt de situatie. "Het was geen groot geheim dat Fernando met Aston Martin in gesprek ging toen Vettel aankondigde te stoppen. Ik was niet verrast." "Piastri werd naar mijn mening echter gezien als een 'Alpine-coureur'. Zij hebben hem opgeleid en hem tot dit punt laten komen. Ik dacht dat hij dus daar zou gaan rijden in de F1 na het vertrek van Fernando", aldus Steiner, die vermoedt dat er meer achter zit. "Maar daar heb ik de details natuurlijk niet van." Zelf heeft hij ook nog een contractuele situatie op te lossen met Nikita Mazepin, die begin 2022 zijn stoeltje verloor bij Haas. "Daar werken we nog aan en dat wordt opgelost", is het enige wat hij er over kwijt wilde.

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"