Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Steiner grinnikt om Wolff: "Hij wilde zijn eigen Verstappen creëren"

Mercedes maakte in Italië bekend dat Andrea Kimi Antonelli de opvolger is van Lewis Hamilton. Günther Steiner snapt de keuze van teambaas Toto Wolff, maar moet ook wel een beetje grinniken.

Wolff Antonelli
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het hing al een tijdje in de lucht en is nu bevestigd: Andrea Kimi Antonelli rijdt in 2025 voor Mercedes. Het Italiaanse toptalent wordt na één seizoen Formule 2 gepromoveerd naar de hoofdmacht en is volgend seizoen de teamgenoot van George Russell. Günther Steiner snapt dat Toto Wolff voor Antonelli is gegaan, al verwijst hij wel grinnikend naar Max Verstappen.

"Ik weet het niet, Toto heeft naast Max gegrepen en wilde zijn eigen Maxie creëren", lacht Steiner in de Red Flags Podcast. "Antonelli moet er in zijn tweede jaar staan. Je moet hem wat tijd geven in zijn eerste jaar, maar in 2026 moet hij goed zijn in vergelijking met zijn teamgenoot. Anders ben ik er zeker van dat hij geen toekomst heeft. Mercedes moet winnen en doet niet mee om een auto voor Antonelli te bouwen. Toto houdt van Kimi, maar je moet uiteindelijk goede resultaten boeken. Een goed resultaat is je teamgenoot verslaan."

Steiner beaamt wel dat Antonelli's crash tijdens de eerste vrije training op Monza niet heeft meegeholpen. "Je mag niet crashen. Ik legde ook altijd uit waarom. Als je crasht, word je voor altijd herinnerd als de, haakje open, idioot, haakje sluiten, die van de baan vloog in zijn eerste vrije training. Of je nou negentiende of elfde wordt, dat boeit helemaal niemand. Gewoon niet crashen, want dat herinnert iedereen zich. Toto houdt echter met een reden van Kimi, want hij weet echt wel hoe goed die jongen is."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld