Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Steiner heeft duidelijk Verstappen-advies voor Norris: "Max heeft geen limiet"

De clash tussen Max Verstappen en Lando Norris houdt de gemoederen bezig. Gunther Steiner, voormalig teambaas van Haas, deelt zijn mening over de houding van Verstappen en heeft een duidelijk advies voor Norris.

Verstappen Norris Austria crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Oostenrijk ging het flink mis tussen Max Verstappen en Lando Norris. De beide kemphanen vochten een verbeten duel uit en raakten elkaar. Zowel Verstappen als Norris liep een lekke band op, waarna de laatstgenoemde coureur zelfs zijn auto in de garage moest parkeren. Verstappen kwam nog als vijfde over de streep.

Na afloop ging het veel over de verdedigende tactieken van Verstappen, die ook een straf van tien seconden kreeg voor het incident. De Red Bull-coureur staat bekend als een felle verdediger en in het verleden gaven onder andere Norris en Lewis Hamilton al toe dat ze op een andere manier een gevecht met Verstappen benaderen. Maar moeten andere coureurs zich wel aanpassen of moet Verstappen minder hard verdedigen? Gunther Steiner velt zijn oordeel.

"Dat is een belangrijke vraag", lacht Steiner tegenover onder meer RacingNews365. "Ik denk niet dat Max gaat kalmeren en Lando heeft dat afgelopen weekend wel geleerd. Het is racen en uiteindelijk vecht je overal voor. Er zijn regels, Max kreeg ook een straf, al had dat geen enkele invloed. Wel laat het zien dat er een straf volgt als je bepaalde dingen uithaalt. Ik denk dat een goede coureur altijd tot het randje gaat."

Ongeduldig

De voormalig teambaas van Haas heeft wel een mening over de rijstijl van Verstappen en adviseert Norris. "Max heeft geen limiet. Hij denkt: 'ik doe het op mijn eigen manier en ik ga niet veranderen'. Dat is mijn mening over hem. Lando reed tegen hem en heeft een lesje geleerd, want hij moet even hard als Verstappen racen. Max nam risico's en kwam ermee weg door Lando. Dat was niet niet hun intentie. Ze vochten hard tegen elkaar en het is moeilijk om een coureur als Max te verslaan. Het is hetzelfde met Fernando Alonso. Als hij voor de overwinning racet, kan je hem vergelijken met Max. Fernando verandert weer als hij voor P12 moet racen."

Steiner vond overigens wel dat Norris ook een aandeel had in de touché met Verstappen. "Lando heeft de afgelopen jaren laten zien hoe goed hij is. Hij heeft nu een race gewonnen, ook tegen Max. Lando is alleen een beetje ongeduldig om meer races te winnen. Dat zagen we afgelopen weekend. Lando komt er echter wel."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Max vs. Lewis Stewards vellen oordeel over clash tussen Verstappen en Hamilton