Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Steiner helpt Williams uit droom over megatransfer: "Dan kom je over als een sukkel"

Waar gaat Adrian Newey naartoe in de Formule 1? Niet naar Williams in ieder geval. Dat is althans de stellige overtuiging van Guenther Steiner, die Williams met klare taal uit de droom helpt.

Albon Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op papier is het heel mooi. Een transfer van Adrian Newey naar Williams. Hij zou dan terugkeren op het oude nest waar hij in de jaren 90 al succesvol was. Zou hij er zijn carrière af kunnen sluiten met een mooie ronde cirkel? Teambaas James Vowles geeft openlijk de flirt met Newey toe, maar voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner plaats vraagtekens bij die tactiek.

"Een paar weken geleden ging het over een mogelijke transfer van Newey naar Williams, maar sindsdien is het stil. Het waren ook niet zomaar geruchten, want het was James zelf die er zeer uitgesproken over was, waarna de media daar vol op doken, iets wat ook hun specifieke taak is."

Steiner vervolgt in de Red Flags-podcast: "Ik weet niet hoe serieus het allemaal is, maar ik denk dat de wens de vader is van de gedachte. Je móét ook met iedereen praten in de paddock, maar voordat je daar zo mee in de openbaarheid treedt, moet je wel zeker weten dat er iets staat te gebeuren. Als elke keer dat het over gesprekken tussen prominenten en Ferrari het daadwerkelijk tot een overeenkomst komt, moet er een nieuw gebouw worden geopend om die mensen te huisvesten."

"Maar mensen als Toto Wolff en Fred Vasseur zullen dat soort gesprekken nooit bevestigen, want als er niks niks uit voortkomt, komen ze over als sukkels", zo vervolgt Steiner, die het dus niet zomaar ziet gebeuren dat Newey voor Williams kiest, om vervolgens één verregaand scenario aan te stippen.

"Wellicht dat als ze Newey iets kunnen bieden wat andere teams niet kunnen, bijvoorbeeld de helft van het hele team (in aandelen, red.), dat dat de zaken voor Newey in een ander perspectief plaatst."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"