Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Steiner krijgt opvallende Horner-suggestie voorgelegd: "Kun je je dat voorstellen?"

De rust lijkt weer inmiddels aardig te zijn teruggekeerd bij Red Bull na de onrustige seizoenstart. De oud-teambaas van Haas, Guenther Steiner, doet ondertussen een opvallende suggestie mocht teambaas Christian Horner toch moeten vertrekken.

Horner Steiner Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull pakte in de eerste twee races van het jaar een 1-2, maar het ging veel meer over wat er allemaal gebeurde buiten de baan dan wat Max Verstappen en Sergio Perez presteerden in Bahrein en Saoedi-Arabië. Daar waar het in Australië een stuk rustiger was rond de toekomst van teambaas Christian Horner, Red Bull-adviseur Helmut Marko en Max Verstappen, was dat op de baan zeker niet het geval.

Verstappen viel uit met remproblemen en ook Perez had geen al te beste race door schade aan de vloer. De Mexicaan kwam daardoor niet verder dan de vijfde plek achter de beide Ferrari's en McLarens. Daarmee was dat het slechtste resultaat voor Red Bull sinds de dubbele uitvalbeurt tijdens de Grand Prix van Bahrein in 2022.

'Dat moet nog worden bewezen'

Maar dat het nu vooral gaat over wat er op de baan gebeurt, kan zomaar weer omslaan. Dat is al vaak genoeg bewezen in de Formule 1, zoals de hele saga rond de teambaas van Red Bull nog voor de start van het seizoen 2024. Als aan Guenther Steiner, oud-teambaas van Haas, wordt voorgelegd of hij een eventuele opvolger van Horner bij Red Bull kan zijn, reageert hij als volgt. "Haha, ik denk het niet", zo antwoordt Steiner met een lach tegenover The Telegraph. "Kun je je dat voorstellen? Het is makkelijk om te zeggen: 'ja, ik zou het kunnen'. Maar dat moet nog worden bewezen. Geloof ik dat ik het zou kunnen? Ja. Maar het is een zeer competitieve omgeving."

Steiner kreeg eind 2023 te horen dat hij kon vertrekken bij het team van Haas. In januari werd dat vervolgens ook gedeeld met de rest van de wereld. Hij kreeg van sommige teambazen een berichtje. "Nadat ik mijn baan verloor, kreeg ik van een paar collega's een sms'je. Ze zeiden: 'hey, je hebt het goed gedaan, je had niet meer kunnen doen. Het lag niet meer in jouw handen.' Sommige belden me op, dus ik denk wel dat er respect is", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden