Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Guenther Steiner

Steiner kritisch op stewards: “Zelfs een blinde ziet het!”

Gunther Steiner heeft vaak het hart op de tong. Zo ook weer na afloop van het raceweekend in Monaco, waar hij forse kritiek uit op de wedstrijdleiding.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Reden voor de tirade van Guenther Steiner is de straf die Pierre Gasly kreeg voor het ophouden van Romain Grosjean tijdens de kwalificatie. Hij vindt hem niet in verhouding staan met de straf die diezelfde Grosjean in Bahrein kreeg voor een vergelijkbaar incident.

"Sommige stewards moeten de reglementen eens lezen. Ze hadden Romain geen strafpunt hoeven te geven in Bahrein, hij was toen op het verkeerde moment op de verkeerde plek. De stewards oordeelden echter anders. Naar mijn mening kon deze straf niet hetzelfde zijn als die van Gasly in Monaco. Het waren twee totaal verschillende situaties: de een had gevolgen voor de gedupeerde partij, de andere niet."

In Bahrein moest Grosjean bovendien van zijn gas omdat Ferrari-coureur Sebastian Vettel langzaam rijdend voor zijn neus verscheen. Volgens de teambaas van Haas had Gasly geen vergelijkbaar excuus. "Gasly reed zonder enige reden op die plek, omdat zijn team hem niet op de hoogte had gesteld. Dit was gewoonweg een gevaarlijke situatie. De wedstrijdleiding moet eens consequenter straffen, zelfs een blinde ziet dat!"

Beide coureurs kregen voor de incidenten een gridstraf van drie plaatsen, plus een strafpunt op hun licentie. Volgens de Italiaan is het tijd dat de regelgeving door de stewards iets beter wordt toegepast, maar bezwaar indienen bij de FIA ziet hij niet zitten. "Het heeft geen nut hier bezwaar over in te dienen, want er is toch niemand die hier iets mee doet. Wat moet je dan, hoe vaak moet ik dit aankaarten? Het lijkt wel een elpee die vasthangt. Ik heb geen zin om brieven te blijven sturen. Sommige stewards zijn gewoon niet opgewassen tegen hun taak."

1 reactie