Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Steiner lacht: "Dan had Haas op poleposition gestaan!"

Haas was een van de weinige teams dat ervoor koos om geen upgrades mee te nemen naar de Grand Prix van Spanje, maar de twee Haas-coureurs slaagden er alsnog in zich de kwalificeren in de top 10.

Schumacher Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Voor het eerst dit seizoen bereikten beide Haas-coureurs Q3 in de kwalificatie. Haas-teambaas Guenther Steiner grapte dat Haas pole position voor de Grand Prix van Spanje hadden kunnen pakken als ze een upgradepakket hadden geïntroduceerd. Voorafgaand aan het weekend in Barcelona verklaarde de teambaas dat er geen nieuwe onderdelen aan de VF-22 zouden worden geleverd.

Uiteindelijk was Haas vrijwel het enige team dat geen updates meebracht, maar dat weerhield zowel Kevin Magnussen als Mick Schumacher er niet van om Q3 te halen. Magnussen startte de race als achtste op de grid terwijl Schumacher de tiende tijd pakte nadat de tijd van Lando Norris in Q2 werd geschrapt vanwege het overschrijden van de track limits.

Steiner: "Kun je je voorstellen als we een upgrade hadden?"

Steiner was in een positieve bui na de uitmuntende kwalificatie van Haas. "We hebben nog veel in het vat zitten. Kun je je voorstellen als we een upgrade hadden meegenomen? Dan zouden we op pole hebben gestaan!", vertelt Steiner lachend aan de media, waaronder RacingNews365.

"Ik zei toch dat we sneller zouden zijn zonder upgrades. Ik heb altijd gezegd dat we de ideale balans in de auto moeten vinden. Andere teams brachten upgrades mee naar Barcelona, omdat ze het circuit echt kennen en ik dacht juist: 'Oké, we kennen het circuit dus het is een goed moment om het beste uit deze auto te halen', en dat is wat we deden. We startten met goede basiskennis en zo konden we nieuwe dingen uitproberen."

Wat is de volgende stap voor Haas?

Steiner beschrijft het weekend in Spanje als een goede oefening voor Haas in de aanloop naar hun eerste updates die "over een race of vier à vijf" komen. "Als we updates naar Barcelona hadden meegenomen, hadden we de upgrades niet begrepen en waren we misschien zelfs langzamer geweest in plaats van sneller", vervolgt Steiner.

De teambaas zag dan ook dat de concurrentie ondanks hun updates niet uitliep op Haas. "We hebben deze race gebruikt om het beste uit deze auto te halen, dus in de volgende races kunnen we die basis hopelijk vasthouden en dan zullen we de updates introduceren."

"Ik vond dat we de auto nog niet goed genoeg hadden begrepen, want onze prestaties fluctueren dit seizoen teveel. We moesten gewoon de basis goed begrijpen en dat heeft dit weekend gewerkt, denk ik. Alle andere teams kwamen met updates, maar wij hebben het gat zonder updates juist verkleind."

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken