Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Guenther Steiner

Steiner: "Mercedes maakt net als Verstappen fouten, juist als ze onder druk staan"

Haas F1-teambaas Guenther Steiner kijkt als liefhebber van de Formule 1 graag naar de titelstrijd tussen Red Bull en Mercedes. Hij vermoedt dat de Oostenrijkse formatie van Max Verstappen de klus weleens zou kunnen klaren.

"Red Bull doet het op dit moment heel goed. Het is heel goed mogelijk dat Red Bull gaat winnen", zo geeft Haas F1-teambaas Guenther Steiner te kennen in gesprek met het Duitse RTL. "Met name van Max Verstappen verwacht ik heel veel. Hij kan het gaan doen."

In de felle strijd tussen de twee grootmachten gaat het er voor een groot deel om zo min mogelijk fouten te maken. De suggestie dat Mercedes momenteel veel fouten maakt, veegt Steiner van tafel: "Ik zou niet zeggen dat Mercedes véél fouten maakt, maar het klopt dat ze fouten maken nu ze onder druk komen te staan."

Voor Steiner is dat ook een volkomen logisch gegeven: "Als je onder druk staat, moet je meer risico's nemen, en dan is de kans dat er fouten worden gemaakt groter. Voorheen stond er geen druk op Mercedes en dan is het een stuk makkelijker om geen fouten te maken."

Van Verstappen wordt volgens Steiner ook weleens gezegd dat hij veel fouten maakt, maar om dezelfde redenen kan hem dat nauwelijks worden aangerekend: "Hij neemt ook veel risico's, maar dat moet hij ook. In Bakoe echter reed hij een zeer serene race."

In de strijd met Mercedes ziet Steiner in de persoon van Sergio Perez een belangrijk wapen voor Red Bull zijn intrede doen: "Hij went langzaam aan de auto en de zijn overwinning in Bakoe zal hem het zelfvertrouwen hebben gegeven om de benodigde punten voor het constructeurskampioenschap in de wacht te slepen."

Ook interessant:

Veel om over na te praten in de RacingNews365-podcast na de spectaculaire Grand Prix van Azerbeidzjan. Die bizarre klapband van Max Verstappen, de blunder van Lewis Hamilton, het falende Mercedes en natuurlijk het ijzersterke Red Bull. Volgens Tom Coronel kan dat maar één ding betekenen: Verstappen koerst af op de wereldtitel.

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull