Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Steiner: "Niet iedere coureur zou winnen in een Mercedes"

Autosport-fans zijn er vaak van overtuigd dat elke coureur op dit moment succesvol zou zijn in een Mercedes-bolide. Daar is echter niet iedereen het mee eens. De immer uitgesproken teambaas van Haas F1, Guenther Steiner, denkt dat er slechts enkele coureurs in staat zijn om met een Mercedes te winnen.

Hamilton regen duitsland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Tegenover het Italiaanse Sky Sport liet Steiner weten dat volgens hem Lewis Hamilton daadwerkelijk de beste coureur op dit moment is: "Het is niet zo dat iedere coureur zou winnen in een Mercedes en even snel zou zijn als Lewis Hamilton. Ik denk namelijk dat Hamilton op dit moment de snelste coureur van het veld is. De wagen waarmee je rijdt maakt zeker een groot verschil op dit moment, maar de beste coureurs komen uiteindelijk in de snelste wagens terecht."

Mocht de Italiaan een nieuwe coureur mogen kiezen voor zijn eigen team zou zijn keuze dan ook vallen op de huidige wereldkampioen. "Lewis is de sterkste coureur, dus het lijkt me duidelijk dat ik hem graag in mijn team zou willen hebben. Dat geldt ook voor een coureur als Fernando Alonso, maar bij hem ben ik er zeker van dat hij ons zou afwijzen. Ik denk niet dat hij ooit voor ons team zou willen rijden, aangezien we veel te klein zijn."

"Overigens denk ik wel dat Alonso bij Mercedes het vuur aan de schenen zou kunnen leggen van Lewis. Ik verwacht echter niet dat hij nog terug zal keren in de Formule 1, al weet je nooit hoe het silly season gaat uitpakken."

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Hongarije 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team