Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Steiner overtuigd van naderende overstap Verstappen: "Weten dat hij dat wil"

De storm rondom een eventuele overstap van Max Verstappen naar Mercedes is sinds de aankondiging van Andrea Kimi Antonelli weer wat gaan liggen. Toch denkt voormalig teambaas van Haas, Guenther Steiner dat de overstap er alsnog gaat komen. Zeker gezien de problemen waar Red Bull momenteel mee te maken heeft.

Verstappen Russell
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lang leek een overstap van Max Verstappen naar een ander team dan Red Bull absoluut niet aan de orde. De Nederlander beschikt nog over een contract tot en met 2028, domineerde de Formule 1 en dus leek een overstap naar een ander team geen moment aan de orde. Echter, gedurende dit seizoen veranderde alles.

De interne onrust bij Red Bull zorgde aan het begin van het seizoen al bijna voor een breuk. Even leek het erop dat Helmut Marko op non-actief zou worden gezet, waarna Verstappen vrijwel meteen zijn steun voor de Oostenrijker uitsprak. Het kwam er op neer dat wanneer Marko vertrok, ook Verstappen weg zou gaan. Het gebeurde niet, maar bij Mercedes klonk dit als muziek in de oren. Lang trok het team uit Brackley aan de Nederlander, maar tot een overstap kwam het niet. Toch zit die overstap nog altijd in de pijplijn, althans dat beweert voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner.

"Ik denk dat er een goede kans is dat het gaat gebeuren," zo vertelt Steiner in de Red Flags podcast. "Want weet je, we weten allemaal dat Max altijd naar Mercedes heeft gewild. Ik denk dat Max op dit moment niet blij is met waar hij zit."

Motorkennis cruciaal

Volgens Steiner is de keuze vooral gebaseerd op de kennis die Verstappen zal hebben over zowel de nieuwe Red Bull-motor als de Mercedesmotor voor 2026: "Max zal veel informatie hebben over waar het Red Bull-motorprogramma staat. Maar Max zal ook veel informatie hebben over het Mercedesprogramma, als Toto hem probeert te lokken. Op die manier kan hij een belissing maken niet gebaseerd op hoop, maar op 'ik weet dat deze motor goed is. Ik weet dat die van Mercedes beter is dan die van Red Bull-Ford. Laten we daar heen gaan'."

Maar kun je die vergelijking wel maken? Volgens Steiner wel, gezien de positie waar Verstappen zich in bevindt: "Ik denk dat zij iets hebben wat ze kunnen vergelijken. Max zal zeker informatie hebben van Red Bull, want die moeten zij hem geven om hem te overtuigen om daar te blijven."

"Aan de andere kant, Mercedes zal hetzelfde doen. Zij zullen aan Max vertellen onze motor doet dit en dit en dit. Dus hij heeft informatie die niemand anders heeft en kan die vergelijken", zo sluit Steiner af. 

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"