Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Steiner: "Strijd om tweede stoeltje bij Haas gaat tussen Grosjean en Hulkenberg"

Haas F1-teambaas Guenther Steiner zet volgend jaar óf Romain Grosjean opnieuw als teamgenoot van Kevin Magnussen in de Haas F1-bolide, óf hij kiest voor Nico Hulkenberg. Meer smaken heeft hij op dit moment niet.

Magnussen grosjean duitsland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

In gesprek met de aanwezige pers op Spa-Francorchamps, waaronder ook RacingNews365, gaf Guenther Steiner aan dat de keuze voor het tweede stoeltje van Haas F1 in 2020 bij voorkeur valt op Nico Hulkenberg of Romain Grosjean.

Steiner had ook wel oren naar de komst van Esteban Ocon, maar deze is reeds vastgelegd door Renault. Nu wacht hem de keuze voor vers bloed met Hulkenberg of kiezen voor continuïteit met Grosjean. Gezien de prestaties van de Fransman is het eerste scenario verreweg het meest aannemelijk, maar Steiner laat zich niet verleiden tot voorbarige conclusies.

"Als Hulkenberg een vrij man is, krijgt hij dan dat stoeltje aangeboden?", zo wordt de Italiaan gevraagd. "We hebben de genoemde rijders op onze radar staan, idealiter gaan we voor één van die twee namen", zo pareert hij op nietszeggende wijze.

Mocht Haas F1 daadwerkelijk voor Hulkenberg kiezen, dan lijkt het niet onwaarschijnlijk dat de rol van Grosjean in de Formule 1 is uitgespeeld, aangezien er minder en minder stoeltjes beschikbaar zijn en niemand écht warm lijkt te lopen voor de diensten van de Fransman.

Steiner zegt zich overigens geen zorgen te maken over een mogelijke samenwerking tussen Magnussen en Hulkenberg, die een verleden hebben samen: "Onze coureurs rijden elkaar nu ook van de baan zonder dat ze een verleden hebben, dus nee, daar maar ik me geen zorgen over", zo krijgt hij de lachers op zijn hand. "We zijn allemaal volwassenen, en bovendien zal een persoonlijke vete voor ons nooit een reden zijn om iets niet te doen. Dat is dan hun probleem, niet dat van ons."

Voorspelgame-wekelijks_klein

Wie wint de Grand Prix van België 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken