Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Guenther Steiner

Steiner: 'Rookies Mazepin en Schumacher als coureurs voelde als het hebben van kinderen'

Met twee rookies een Formule 1-seizoen verrijden is niet altijd even makkelijk, dat weet Guenther Steiner. De Haas-teambaas vergelijkt het met het hebben van kinderen.

Steiner USA 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1 Media

2021 was zeker niet het jaar van Haas. Vrijwel de volledige focus werd gelegd op 2022, waardoor Nikita Mazepin en Mick Schumacher als rookies in de slechtste bolide van het veld terechtkwamen. Dat de twee coureurs nieuw waren in de koningsklasse was voor teambaas Guenther Steiner ook niet altijd even makkelijk.

"Hoe veel tijd heb je?", antwoordt de Italiaan voor de microfoon van onder meer RacingNews365 als hem gevraagd wordt naar deze situatie. "Ik denk dat er heel veel is om te leren. Het makkelijkst om de situatie uit te leggen is dat het net als het hebben van kinderen is. Ik zeg niet dat ze kinderen zijn, maar alles is nieuw voor ze. Ik moet leren om met ze te werken."

Verandering na vertrek Grosjean en Magnussen

Haas veranderde compleet in 2021. Het enige wat nog vrijwel hetzelfde leek als een jaar eerder, was de bolide. Ondertussen eindigden de contracten van Kevin Magnussen en Romain Grosjean, waarna Mick Schumacher en Nikita Mazepin een stoeltje kregen bij de Amerikaanse renstal. Laatstgenoemde kreeg het stoeltje na een miljoenendeal met het Russische Uralkali, het bedrijf van vader Dmitry Mazepin.

"Normaal gesproken heb je een jonge gast en iemand die ervaren is. Dat gaat automatisch", legt Steiner uit. "Op sommige momenten moest ik er nog achter komen hoe we alles voor elkaar kregen met twee gasten die nieuw zijn in de Formule 1. Het was een hele belevenis en ik denk dat we veel progressie hebben geboekt met ze. Dat is een goede uitkomst, maar het was een hele belevenis."

Volgens de Haas-teambaas kan iedereen duidelijk zien dat de renstal beter is geworden. Desalniettemin haalde het team in heel seizoen 2021 geen enkele WK-punt. "Vooral voor de zomerstop hadden we problemen. Dat moest allemaal uitgezocht worden. Het was een belevenis en het was zeker niet gemakkelijk."

3 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten