Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Steiner verklaart keuze voor line-up 2024: "Vorig jaar een zorg, nu niet meer"

Haas-teambaas Guenther Steiner kiest met de contractverlenging van rijdersduo Nico Hulkenberg/Kevin Magnussen voor zekerheid. Hij geeft aan geen risico te willen nemen in 2024.

Tijdens de mediadag op circuit Zandvoort maakte Haas bekend dat Kevin Magnussen en Nico Hulkenberg ook volgend seizoen voor het team zullen rijden. De twee coureurs kregen een contractverlenging van een jaar. Teambaas Guenther Steiner geeft tegenover onder meer RacingNews365 aan hiermee te kiezen voor zekerheid. Volgens hem liggen jonge coureurs niet zomaar voor het oprapen. "Als je om je heen kijkt, wie zouden dat dan moeten zijn? Kijk naar de opties, er is niet veel zonder risico." En dat is juist iets wat Steiner niet wil nemen nu. "Ik wil op dit moment geen risico nemen omdat ik denk dat dat niet gepast is. Je kunt een risico nemen als het risico de moeite waard is om te nemen. Op dit moment hebben we een deel van het team goed op orde naar mijn mening, met de coureurs. Nu moeten we aan de auto gaan werken. Je neemt stap voor stap. Een jaar geleden waren de coureurs een zorg, dit jaar is dat niet zo."

Riskante onderneming

"We vinken een vakje af en gaan verder naar de volgende stap die we moeten verbeteren. Zoals gezegd, het wordt lastiger en lastiger met coureurs, ik zie dat ook en praat daar veel over. Een groot risico nemen kan ook grote mogelijkheden bieden. Ik denk dat McLaren het heel goed heeft gedaan, met de laatste twee coureurs. Ze namen Lando Norris en Oscar Piastri. Ook met Piastri lijkt het goed te gaan, hoewel er meer nodig is om een echte conclusie te trekken." "Meer teams hebben dat gedaan. Met één coureur gaat het goed, maar met drie of vier anderen niet. het is dus nog steeds een riskante onderneming om een jonge coureur te nemen. Hoe dat te omzeilen, dat weet ik ook niet. Soms moet je een risico nemen en er het beste van hopen."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel