Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Guenther Steiner

Steiner voldaan ondanks 'zwaarste triple header ooit': "Hoort erbij"

Formule 1-fans zouden waarschijnlijk het liefst elke week een race zien, maar voor de teams waren de afgelopen drie races heel zwaar volgens teambaas Guenther Steiner.

1018654308 LAT 20210606 GP2106 113421 ONZ1266 903
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

De race in Qatar was de laatste van een zogenoemde 'triple header', drie Formule 1-weekenden achter elkaar. De Formule 1-teams vlogen eerst naar Mexico, het weekend daarna stond Brazilië op het programma en daarna vloog iedereen weer door naar Qatar.

Een moordend schema voor iedereen werkzaam in de Formule 1, volgens Guenther Steiner. "Ja, het was moeilijk. Ik denk dat het de zwaarste triple header tot nu toe was", zegt de teambaas van Haas in gesprek met Motorsport Total.

In Brazilië kregen de teams nog te maken met een extra probleem. Een deel van de vracht uit Mexico had vertraging en monteurs moesten tot diep in de nacht doorwerken om de auto's op tijd klaar te krijgen voor de eerste vrije training.

Haas was een van de teams die vertraging opliep. "Toen de vracht in Brazilië niet kwam opdagen werd iedereen een beetje nerveus, maar toch lukte het iedereen weer. Dat is Formule 1! We klagen altijd en raken in paniek, maar toch kunnen we het dan weer aan. Dat hoort bij Formule 1-teams", aldus Steiner.

Reis naar Qatar zwaar voor F1-teams

De teambaas denkt dat de reis naar Qatar misschien wel het moeilijkste voor zijn personeel. "Het was best zwaar, want de vlucht vanuit Brazilië is een lange. De jongens moest op zondagavond al de hele garage uit elkaar halen, de auto's, alles en daarna nog een vlucht van 16 uur."

Toch hoor je Steiner niet klagen. "Er zijn zeker betere dingen in het leven, maar dit jaar hoort het erbij. Ik denk dat de FOM goed werk heeft geleverd, want het lijkt erop alsof de fans het leuk vinden dat we veel races hebben."

Ook interessant:

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

Forbidden

Weddenschappen Haas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto