Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Steiner waarschuwt Schumacher en Mazepin: "Maar of ik mijn hand ervoor in het vuur steek?"

Na een aantal aanvaringen in 2021 lijken Mick Schumacher en Nikita Mazepin niet het allerbeste duo van de Formule 1-grid. Guenther Steiner legt in een exclusief interview met RacingNews365 echter uit dat de samenwerking steeds beter wordt.

Guenther Steiner vindt dat de relatie tussen Mick Schumacher en Nikita Mazepin als teamgenoten steeds beter wordt. De twee hadden tijdens hun eerste Formule 1-seizoen regelmatig een aanvaring op het asfalt tijdens een frustrerend seizoen. Haas heeft ervoor gekozen om 2021 te laten schieten en de focus te leggen op 2022, waardoor Schumacher en Mazepin vrijwel altijd alleen tegen elkaar konden racen. Dat resulteerde in een aantal incidenten. De twee crashten bijna tijdens de GP van Azerbeidzjan en ook in Frankrijk kwamen de twee elkaar tegen op het asfalt. Na deze race liet Schumacher zelfs weten dat Mazepin niet aan het teambelang zou denken. Ondanks de incidenten meent Steiner dat de twee elkaar respecteren. "Ik denk dat de situatie een stuk beter is geworden", zegt de teambaas in gesprek met RacingNews365 . "Ik weet nog dat we na een race moesten zitten. Ik zei: 'Jongens, ik kan jullie niet altijd vertellen wat jullie moeten doen, zoals bij ander personeel. Jullie moeten je eigen plek binnen het team vinden, zonder de ander te benadelen. Dat is niet goed voor jezelf en niet voor het team'. Ik denk dat ze daarop een gesprek hebben gevoerd en ik kon de verbetering zien. Het gaat de goede kant op, maar of ik mijn hand ervoor in het vuur steek dat ze elkaar niet meer tegenkomen op het circuit? Er is in ieder geval meer respect."

Schumacher en Mazepin 'schaden zichzelf' met crashes

Steiner denkt dat er een keerpunt is geweest waarbij Schumacher en Mazepin beseften dat niemand ervan profiteert als ze blijven crashen met elkaar. "Ik denk dat ze zich realiseren dat ze zichzelf alleen maar schaden als ze met elkaar botsen, want er is dan nooit een winnaar", aldus de Haas-teambaas. "Wat win je ermee als je tegen je teamgenoot botst? Er valt niets mee te winnen, je pijnigt alleen jezelf en het team. Ik denk dat ze tot die conclusie zijn gekomen." Het is geen nieuwe situatie voor Haas, want ook bij Romain Grosjean en Kevin Magnussen was het niet heel anders. "Dat probleem hadden we een aantal jaren geleden ook. Toen zei ik ook: 'Jongens, ik kan jullie wel vertellen wat jullie moeten doen, maar uiteindelijk moet je volwassen genoeg zijn om te weten wat je wel en niet moet doen. Doe het niet voor mij, want op een bepaald moment heb ik zoiets van: dit gaat wel lang door. Dan zullen er wat veranderingen komen, jongens. Ik blijf het niet voor eeuwig aankijken."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi