Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Haas F1 Team

Steiner wil binnen een week kiezen tussen Hulkenberg en Grosjean

Weet Romain Grosjean zijn Formule 1-stoeltje bij Haas te behouden, of neemt Nico Hulkenberg in 2020 zijn plek bij het Amerikaanse team over? Volgens Haas-teambaas Guenther Steiner zal de beslissing niet lang meer op zich laten wachten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Het geplaagde Haas-team is al maandenlang onderwerp van gesprek binnen de Formule 1-paddock. Het jonge team kende drie relatief succesvolle eerste seizoenen in de koningsklasse van de autosport, maar 2019 verloopt vooralsnog allesbehalve naar wens.

Behalve de problemen met de Pirelli-banden en de bijzondere soap die er omtrent (inmiddels ex-)hoofdsponsor Rich Energy ontstond, waren ook de beide Haas-coureurs debet aan de tegenvallende prestaties. Kevin Magnussen heeft bij de Amerikaanse renstal een contract tot en met 2020, maar de overeenkomst met Romain Grosjean loopt aan het einde van het huidige seizoen af.

Daarom is het nog maar de vraag of de Fransman ook in 2020 kan rekenen op een felbegeerd Formule 1-stoeltje. Haas-teambaas Guenther Steiner gaf eerder al aan dat de keuze voor het tweede stoeltje gaat tussen Grosjean en Hulkenberg. Recentelijk liet de Italiaan weten dat hij nog voor het Grand Prix-weekend in Singapore duidelijkheid hoopt te kunnen geven over de invulling van het Haas-rijdersgilde voor het komende seizoen.

"We hebben nog geen definitieve beslissing genomen, maar het zal niet lang meer duren. We hopen volgende week wereldkundig te kunnen maken wie onze tweede coureur wordt. Het gaat in ieder geval tussen Nico en Romain", zo bevestigt Steiner nogmaals in de podcast Starting Grid. "Nico is een goede coureur en een goed mens. Romain heeft zijn goede dagen, maar soms ook zijn slechtere dagen en dat is een probleem", aldus de goedlachse teambaas.

11 reacties

    Analyse Live Formule 1 wintertest 20 februari