Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Steiner ziet transfer Verstappen niet gebeuren: "Maar als hij gaat, wordt het Mercedes"

De laatste tijd ontstaan er steeds meer geruchten dat Max Verstappen weleens de overstap zou kunnen maken naar Mercedes. Guenther Steiner, voormalig teambaas van Haas, verwacht niet dat de Nederlander volgend jaar in een andere auto stapt.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het blijft een hot topic: wie vervangt Lewis Hamilton komend seizoen bij Mercedes? De naam van Max Verstappen wordt steeds vaker genoemd in deze discussie, en zelfs Toto Wolff liet al doorschemeren dat Verstappen dé topfavoriet is om naar de Duitse renstal te trekken. Deze geruchten worden vooral veroorzaakt door de onrust bij Red Bull. In Melbourne leek de rust weer even wedergekeerd bij het team en dus lijkt een langer verblijf van Verstappen bij Red Bull weer wat gebruikelijker.

Voormalig teambaas van Haas, Guenther Steiner, vertelt tegenover Sky Sports dat hij niet verwacht dat Verstappen volgend jaar in een andere auto rijdt: "Volgens mij is het de laatste tijd wat kalmer geworden binnen Red Bull. Dat zal het niet gemakkelijker maken om onder zijn contract uit te komen. Natuurlijk weten we niet precies wat daar in staat, maar volgens mij is er momenteel geen beter team om voor te rijden."

Mercedes grootste kanshebber

Voor Steiner zou het dan ook raar zijn als Verstappen er toch voor kiest om naar het team uit Brackley te verhuizen: "Max zijn belang ligt bij het gevoel met de auto en het team, dus als er niets is wat hem persoonlijk stoort, denk ik niet dat hij vertrekt. Hij heeft zoveel gewonnen met dit team en kreeg op jonge leeftijd de kans om in de Formule 1 te komen, dus ik denk dat hij zal blijven als ze de persoonlijke relaties weer op gang krijgen."

Mocht Verstappen er toch voor kiezen om te vertrekken bij Red Bull, dan is er maar één kanshebber volgens Steiner: "Ik denk dat iedereen in de Formule 1 momenteel geïnteresseerd is in Verstappen. Het gaat er dan ook meer om wat wil Max zelf. Mercedes heeft een plekje vrij, omdat Lewis na dit seizoen naar Ferrari trekt. Aston Martin is ook een mogelijkheid, maar ik denk dat het Mercedes wordt als Max ergens heen gaat."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'