Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nikita Mazepin

Steiner zucht om crashende Mazepin: "Hij moet beseffen dat we geen Mercedes zijn"

Nikita Mazepin is in Imola vrolijk verder gegaan waar hij drie weken geleden in Bahrein was gebleven. Tijdens de eerste vrije training spinde hij aan het begin, en crashte hij aan het einde. Teambaas Guenther Steiner heeft advies voor zijn Russische pupil.

Mazepin crash Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Het debuutseizoen van Nikita Mazepin in de Formule 1 is er nog niet bepaald een om over naar huis te schrijven. In Bahrein had hij het zichtbaar lastig in zijn Haas-bolide en spinde hij meerdere keren, met als dieptepunt de crash tijdens de race, waardoor deze voor hem al na drie bochten ten einde kwam. In Imola verloor hij in de eerste vrije training ook meermaals de controle over zijn bolide.

Dat deed hij na enkele minuten al, maar toen wist hij zijn bolide nog uit de muur te houden. Aan het einde van de sessie lukte hem dat niet. Een crash was het gevolg. Niet veel later legt teambaas Guenther Steiner in gesprek met onder meer RacingNews365 uit wat er gebeurde. "Bij het uitkomen van de laatste bocht kwam hij kort in het gravel en verloor hij de controle. De auto is volgens mij niet al te zwaar beschadigd, dus we zullen klaar zijn voor de tweede training."

Volgens Guenther Steiner moet Mazepin de Mercedes Formule 1-bolide, waar hij de afgelopen jaren meermaals in testte, vergeten. "Hij heeft daardoor veel geleerd, maar hij moet beseffen dat onze auto niet zo goed is als die van Mercedes. Die wagen is denk ik wat minder temperamentvol dan onze bolide. Hij doet enorm zijn best, maar misschien iets te veel. Hij moet de limiet vinden, dat is aan hem. We kunnen hem helpen, maar leren kan af en toe ook pijnlijk zijn. Hopelijk zal de pijn uiteindelijk stoppen, maar daar hebben we het hele jaar voor."

Ook interessant:

Het circuit van Imola is een begrip in de Formule 1, maar schitterde jaren door afwezigheid op de Formule 1-kalender. Tot vorig jaar. Een opfriscursus Imola is op zijn plek en wordt verzorgd door niemand minder dan de 'World Fastest Gamer', Rudy van Buren.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"