Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nikita Mazepin

Steiner zucht om crashende Mazepin: "Hij moet beseffen dat we geen Mercedes zijn"

Nikita Mazepin is in Imola vrolijk verder gegaan waar hij drie weken geleden in Bahrein was gebleven. Tijdens de eerste vrije training spinde hij aan het begin, en crashte hij aan het einde. Teambaas Guenther Steiner heeft advies voor zijn Russische pupil.

Mazepin crash Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Het debuutseizoen van Nikita Mazepin in de Formule 1 is er nog niet bepaald een om over naar huis te schrijven. In Bahrein had hij het zichtbaar lastig in zijn Haas-bolide en spinde hij meerdere keren, met als dieptepunt de crash tijdens de race, waardoor deze voor hem al na drie bochten ten einde kwam. In Imola verloor hij in de eerste vrije training ook meermaals de controle over zijn bolide.

Dat deed hij na enkele minuten al, maar toen wist hij zijn bolide nog uit de muur te houden. Aan het einde van de sessie lukte hem dat niet. Een crash was het gevolg. Niet veel later legt teambaas Guenther Steiner in gesprek met onder meer RacingNews365 uit wat er gebeurde. "Bij het uitkomen van de laatste bocht kwam hij kort in het gravel en verloor hij de controle. De auto is volgens mij niet al te zwaar beschadigd, dus we zullen klaar zijn voor de tweede training."

Volgens Guenther Steiner moet Mazepin de Mercedes Formule 1-bolide, waar hij de afgelopen jaren meermaals in testte, vergeten. "Hij heeft daardoor veel geleerd, maar hij moet beseffen dat onze auto niet zo goed is als die van Mercedes. Die wagen is denk ik wat minder temperamentvol dan onze bolide. Hij doet enorm zijn best, maar misschien iets te veel. Hij moet de limiet vinden, dat is aan hem. We kunnen hem helpen, maar leren kan af en toe ook pijnlijk zijn. Hopelijk zal de pijn uiteindelijk stoppen, maar daar hebben we het hele jaar voor."

Ook interessant:

Het circuit van Imola is een begrip in de Formule 1, maar schitterde jaren door afwezigheid op de Formule 1-kalender. Tot vorig jaar. Een opfriscursus Imola is op zijn plek en wordt verzorgd door niemand minder dan de 'World Fastest Gamer', Rudy van Buren.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona