Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

Stella kraakt concurrentie: "Willen McLaren in kwaad daglicht zetten"

De afgelopen weken is niet alleen de strijd op de baan, maar ook naast de baan een stuk feller geworden. Volgens de teambaas van McLaren, Andrea Stella, is de concurrentie alleen maar bezig om via de media McLaren in een kwaad daglicht te plaatsen.

Stella
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan hebben velen het over de zogenaamde 'flexwings' van McLaren. Volgens de FIA was er niets aan de hand, maar McLaren zelf zou hebben voorgesteld om in ieder geval de achtervleugel aan te passen. Dit om de mini-DRS die ontstond tegen te gaan.

Het leidde tot ergernissen bij andere F1-teams en dat was merkbaar in de interviews van verschillende kopstukken. Zo lieten onder meer Christian Horner, Helmut Marko en Fred Vasseur zich meermaals ontvallen dat zij het niet vonden kunnen dat dergelijke vleugels toegestaan waren. Volgens de teambaas van McLaren, Andrea Stella, is daar echter geen enkele aanleiding toe. Hij vertelt aan Autosport: "Onze vleugels voldeden aan de technische voorschriften en hebben alle geldende flexibiliteitscontroles doorstaan. Tegelijkertijd hebben we gesprekken gevoerd met de internationale federatie en alle nodige garanties gekregen."

Stella kan dan ook niet begrijpen waarom de concurrentie het via de media probeert te spelen: "Uiteraard hebben we veel reacties in de media gelezen, meningen die vooral afkomstig waren van onze tegenstanders, niet per se van journalisten. Bovendien leken bepaalde artikelen een manier te zijn om de stem van sommige van onze tegenstanders op het circuit te verspreiden."

Ergernissen binnen McLaren

En volgens Stella leidt dit tot ergernissen binnen zijn eigen team: "Die waren er. We hebben artikelen gezien die verschenen als een hulpmiddel dat teams gebruikten om McLaren via de media in een kwaad daglicht te stellen. De technische aspecten worden met de federatie besproken, maar als we een team in een kwaad daglicht stellen, komen we in een scenario terecht waar niets concreets is. Het is een poging tot psychologische oorlogsvoering, gericht op het verzwakken van de tegenstander, maar van onze kant waren de feiten overduidelijk."

"Uiteindelijk heeft dit verhaal ons als team nog sterker gemaakt, want als de tegenstanders zo afgeleid raken door onze technische oplossingen, kan ik zeggen dat ze ons goed nieuws brengen. Het betekent dat ze hun kompas een beetje kwijtraken", aldus de Italiaan. 

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Transfer? Alonso sprak in het geheim met Red Bull over overstap: "Was er dichtbij"