Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Stellige Russell vond straf voor Alonso meer dan terecht: "Anders gaat de beerput open"

Fernando Alonso kreeg na de Grand Prix van Australië een tijdstraf van 20 seconden voor zijn verdedigende tactiek ten opzichte van George Russell. De Brit crashte hard nadat Alonso tweemaal remde voor bocht zes en benadrukt in Japan het belang van de straf.

Russell Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het incident tussen George Russell en Fernando Alonso is ook nog een belangrijk onderwerp van gesprek in Japan. Het duo streed om de zesde plaats tijdens de Grand Prix van Australië, waarna Russell crashte in de voorlaatste ronde. Na afloop bleek dat Alonso tweemaal remde voor bocht zes en Russell door de vuile lucht beïnvloed werd. De stewards besloten de Spanjaard een straf van 20 seconden te geven wegens gevaarlijk rijgedrag. Russell benadrukt in Japan dat de straf terecht was, al neemt hij Alonso niets kwalijk.

"Ik denk dat het duidelijk een vreemde situatie was," vertelt Russell tegenover onder meer RacingNews365. "Ik gaf meteen al aan dat ik totaal verrast was. Ik keek naar het stuur en veranderde een switch op het rechte stuk, iets wat we allemaal doen tijdens de ronde, en toen ik opkeek, zat ik in de versnellingsbak van Fernando. Het was te laat en voor ik het wist, hing ik in de muur."

Volgens Russell gaan andere coureurs soortgelijke acties uitvoeren als er geen straf was uitgedeeld. "Ik denk dat de beerput open zou gaan als de actie niet bestraft was, ook in de juniorcategorieën. Zij zouden zeggen: 'mag je remmen, vertragen of versnellen op het rechte stuk'? Waarschijnlijk heeft dit incident grotere gevolgen gehad dan zou moeten."

"Het is niets persoonlijks richting Fernando. We zijn allemaal vechters en concurrenten als we onze helmen opzetten en als de helm af gaat, hebben we respect voor elkaar. Er waren veel emoties op het moment zelf, maar we gaan nu allebei weer verder", sluit Russell af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"