Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Steun uit onverwachte Britse hoek voor Masi: "FIA had hem niet hoeven lozen"

Bijna heel Groot-Brittannië wilde het hoofd van Michael Masi op het hakblok zien na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi, maar voormalig Formule 1-coureur Damon Hill vindt dat hij nu toch wat zwaar gestraft is.

In Groot-Brittannië waren veel prominenten het er over eens: Lewis Hamilton was bestolen in Abu Dhabi. Ze wilden dan ook graag veranderingen zien bij de FIA en de wedstrijdleiding. Toen die er uiteindelijk kwamen, reageerde vele F1-prominenten aan de andere kant van de Noordzee opgelucht. Toch denkt Damon Hill dat het niet per se nodig was om Michael Masi te slachtofferen. "Ik voel met hem mee", vertelt hij in de F1 Nation Podcast . "Er zijn genoeg coureurs naar buiten gekomen die hebben gezegd dat hij het goed heeft gedaan in moeilijke omstandigheden. Persoonlijk denk ik dat de situatie, de structuur van zijn werk en de manier waarop van hem verwacht werd te handelen het probleem was", zo oordeelt de wereldkampioen van 1996.

Opoffering Masi was niet nodig

Als het aan Hill had gelegen, dan was de beslissing om Masi te vervangen niet gemaakt. Wel erkent hij dat het controversieel zou zijn geweest als de Australiër aan zou mogen blijven. "Ik zeg niet dat wat er gebeurd is goed was, maar tijdens het seizoen kan je duidelijk zien dat het steeds lastiger werd om beslissingen te maken en dat er door sommige teambazen druk op hem werd uitgeoefend. Natuurlijk kwam daarbovenop ook nog eens de druk omdat hij op TV was en de gesprekken werden uitgezonden." Volgens Hill waren dat de dingen die moesten worden opgelost. "Als ze dat allemaal recht hadden gezet, dan hadden ze Masi denk ik niet hoeven lozen. Tegelijkertijd kan je ook zeggen dat het controversieel was geweest als ze hem hadden laten zitten. Het was geen fijn einde van het vorige seizoen, vanuit veel verschillende perspectieven." Al met al vindt Hill het jammer dat de kampioensstrijd van vorig jaar nu overschaduwd wordt. "Max en Lewis hebben ons een geweldige show voorgeschoteld. We hebben geweldige races gezien, maar het is doodzonde dat de strijd door de laatste race is vertroebeld", aldus de voormalig F1-coureur, nu in dienst van Sky Sports en F1.

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten