Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Steward doet opvallende oproep aan Verstappen en FIA na ophef

In Singapore ontstond er veel ophef rond Max Verstappen. De Nederlander nam een scheldwoord in de mond tijdens een persconferentie, kreeg een taakstraf en kan nu op een opvallende oproep van FIA-steward Johnny Herbert rekenen.

Verstappen post qualy Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De taakstraf voor Max Verstappen was hét gespreksonderwerp in Singapore. De wereldkampioen nam tijdens de persconferentie op donderdag het woord 'fucked' in de mond en moest daar voor boeten. In de resterende persconferenties besloot Verstappen daarom vrijwel niets te zeggen als statement. FIA-steward Johnny Herbert, die zelf als steward actief was in Singapore, zei eerder al dat de straf terecht was en doet nu een opvallende oproep aan Verstappen én de FIA.

"Ik hoop dat het gezonde verstand zegeviert als Max scheldt tijdens een persconferentie in de Verenigde Staten", vertelt Herbert tegenover CasinoHawks. "Er moet begrip zijn dat de beide partijen moeten samenwerken. Ik weet dat de FIA-president niet blij is met scheldwoorden. Er is onder coureurs begrip voor het feit dat schelden tijdens een persconferentie niet goed is. Het bouwde simpelweg op vanaf de 'rappers'-opmerking van de president. Sommigen vonden dat beledigend, tot Max naar de stewards moest in Singapore."

Herbert stelt ook dat één coureur aangaf dat schelden niet door de beugel kan. "Na afloop hadden we een vergadering met de coureurs en tenminste één van hen, die ik niet bij naam zal noemen, maakte duidelijk dat vloeken naar zijn mening niet acceptabel was. Er zijn veel jongeren over de hele wereld die van de sport houden en coureurs moeten begrijpen dat ze rolmodellen zijn. Het is aan Max en de FIA om af te spreken wat de sanctie zou moeten zijn. Dat deel hebben we niet in de hand."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Commotie Steward doet opvallende oproep aan Verstappen en FIA na ophef