Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Steward Liuzzi: "Onterechte straf voor Vettel heeft de titelstrijd geen goed gedaan"

Voormalig Formule 1-coureur Vitantonio Liuzzi maakt tijdens de Grand Prix van Silverstone zijn debuut als race-steward in de F1. Eerder was hij al actie in de Formule E en in gesprek met RacingNews365 geeft de Italiaan zijn mening over het incident tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton.

Het incident tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton deed veel stofopwaaien. De uitslag van de Canadese Grand Prix veranderde erdoor, steward Emanuele Pirro werd met de dood bedreigd, en twee weken later staat het eindresultaat nog op losse schroeven na een protest van Ferrari.

Liuzzi denkt dat straf van Vettel een grote invloed heeft op het gehele kampioenschap: "De straf voor Vettel is in mijn ogen onterecht en heeft de titelstrijd geen goed gedaan. Mocht Vettel de race in Canada hebben gewonnen dan was er denk ik toch weer een strijd ontstaan omdat de overwinning zowel hem als Ferrari goed had gedaan. Het mocht echter niet zo zijn", aldus Liuzzi tijdens een exclusief interview met RacingNews365.

De GP2-kampioen van 2004 zal zelf de verantwoordelijkheden als race-steward op zich nemen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. "Ik kijk ernaar uit om deze werkzaamheden uit te voeren aangezien ik deze taak ook met veel genoegen heb uitgevoerd tijdens enkele Formule E-races. Daar had ik echter wel meer vrijheid bij het nemen van beslissingen dan dat ik in de Formule 1 zal krijgen. Toch had ik een andere beslissing had genomen bij het incident tussen Vettel en Hamilton."

Luizzi wil daarbij zijn onder vuur liggende landgenoot Pirro niet afvallen. Laatstgenoemde wordt gezien als de man achter de beslissing en ligt sinds de Canadese Grand Prix zwaar onder vuur. "Ik begrijp de keuze van Pirro wel, maar ik denk dat hij de regels te letterlijk heeft genomen. Dat is iets dat ik anders zal doen, ik zal de gehele situatie erbij pakken en dan een beslissing nemen. In dit geval is Vettel te hard bestraft aangezien hij hooguit voor 10 a 20% Hamilton probeerde te blokkeren."

"Men moet echter begrijpen dat dit erbij hoort, de fans weten dat ook en zijn het daarom niet eens met de genomen beslissing. Het moet wel autosport blijven en dat kan niet wanneer men telkens straffen blijft uitdelen. Tevens denk ik dat we naar een groep van twee a drie vaste coureurs moeten die om en om als steward aanwezig zijn bij de races. Zo komt er meer duidelijkheid wat betreft de regels, wat zowel in het belang van de coureurs als de fans is."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

5 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem