Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Stewards draaien gridstraf terug na verkeerde veronderstelling

Valtteri Bottas heeft enkele plaatsen gridstraf minder op zijn naam staan dan enkele uren eerder. Maar waarom schrapte de wedstrijdleiding een deel van zijn straf?

Bottas Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eerder kreeg Valtteri Bottas een gridstraf van 10 plaatsen opgelegd, omdat men in de veronderstelling was dat de Fin niet enkel de interne onderdelen van zijn versnellingsbak had gewisseld, maar ook de gehele behuizing van de versnellingsbak. Daarom kreeg hij 2 x 5 plaatsen straf, goed voor een totaal van tien plaatsen.

Maar de FIA vaardigde een nieuw document uit: "Later werd duidelijk dat enkel de behuizing is vervangen en daarom hebben we de eerdere beslissing moeten corrigeren."

Echter, de enkele gridstraf voor een bakwissel wordt aangevuld met gridstraffen voor het wisselen van meerdere motoronderdelen, wat het totaal voor Bottas toch op twintig plaatsen brengt.

Ook interessant:

Ben jij sneller dan een F1-team? Speel de pitstop challenge en win vette prijzen!

Een F1-team wisselt in een slordige twee seconden vier banden. Hoe snel ben jij? En ben je sneller dan jouw vrienden? Check het nu!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent