Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Stewards vellen oordeel over onderzoek naar Wolff en Vasseur: "Onacceptabel!"

Toto Wolff en Fred Vasseur moesten in Abu Dhabi naar de stewards om zich te verantwoorden voor uitspraken van een week eerder.

Wolff Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Beide heren waren na de eerste vrije training in Las Vegas namelijk, om het plat te zeggen, over de zeik. Meteen daarna vond de teambazenpersconferentie plaats en de gemoederen liepen bij beide heren hoog op. In allebei de gevallen reageerden ze op het putdekselincident met Carlos Sainz, maar de specifieke reden was net wat anders.

Fred Vasseur was over de zeik omdat zijn Ferrari-team het slachtoffer was geworden van de losliggende putdeksel. Toto Wolff vond op zijn beurt juist dat het incident werd overdreven en dat het niet zo'n enorme smet was op het weekend als sommigen deden geloven. Hij schoot daarbij uit zijn slof toen een journalist een kritische opmerking maakte. "Belachelijk, belachelijk!"

Vasseur noemde de zaak 'onacceptabel!'. Beide heren hebben van de stewards een waarschuwing gekregen voor hun taalgebruik. Met hun uitspraken zouden ze namelijk artikel 12.2.1.f van de International Sporting Code van de FIA hebben overtreden. Daarin staat dat het verboden is om uitspraken te doen die de FIA en de autosport 'morele schade' toebrengen.

Officiële waarschuwing

De stewards oordelen dat de uitspraken van beide heren 'onacceptabel' waren en haaks staan op de waarden van de FIA. Dat de teambazen twee personen zijn met een prominente rol en dus een voorbeeldfunctie hebben, weegt voor de stewards ook zwaar mee.

Toch schetst men ook verzachtende omstandigheden, waardoor het voor zowel de Mercedes- als de Ferrari-teambaas bij een officiële waarschuwing blijft. Bij Vasseur is dat omdat hij 'extreem boos was door het incident in VT1'. Bij Wolff is de verzachtende omstandigheid dat hij 'abrupt werd onderbroken tijdens de persconferentie en dat zijn uitschieter daarom niet als typerend kan worden gezien voor zijn persoon'.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024