Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Stewards vellen oordeel over opvallend incident Ricciardo

Daniel Ricciardo heeft een reprimande gekregen voor zijn opmerkelijke incident in de pitstraat tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Australiër was namelijk slingerend door de pitstraat aan het rijden en daarvoor wordt hij nu bestraft.

Ricciardo wet FP3 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het begin van de derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië was het nog aardig nat op het iconische Silverstone. Dat zorgde er gelijk voor dat het moeilijk was om temperatuur in de banden te krijgen. Toen Daniel Ricciardo in zijn Visa Cash App RB (RB) naar binnen kwam, was hij zelfs aan het slingeren in de pitstraat. Dat is niet toegestaan, waardoor de Australiër zich moest melden bij de stewards.

Het team gaf de instructie aan Ricciardo om de bandentemperatuur hoog te houden op weg naar de pits en de Australiër koos er zelf voor om te 'weaven' in de pitstraat. Maar er waren een aantal leden van andere teams in de pitstraat, direct naast de fast lane in de pitstraat. Het risico bestond dat het slingeren van Ricciardo zou hebben geleid tot contact met dit personeel, zeker gezien de natte omstandigheden.

Ricciardo erkende zelf dat zijn actie 'er niet goed uitzag' en verzekerde de stewards dat hij zo'n actie nooit meer zou herhalen. Uiteindelijk komt de Australiër er dus met een reprimande vanaf.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership