Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Stewards vellen oordeel over opvallend incident Verstappen

Max Verstappen heeft een waarschuwing gekregen voor zijn opmerkelijke incident aan het einde van de derde vrije training. Verstappen reed onnodig langzaam op het rechte stuk.

Verstappen FP2 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen wilde aan het einde van de training aanzetten voor een snelle ronde, maar door verkeer op het laatste deel van de baan kon hij die ronde niet afmaken. Vervolgens reed hij het rechte stuk op om aan de kant te gaan, maar daarbij reed hij ook erg langzaam.

Hij kreeg van het team te horen dat hij de zwart-wit geblokte vlag kon pakken, maar het duurde even voordat de vlag werd gezwaaid na die instructie. Verstappen ging bij het uitkomen van bocht 19 van de racelijn af en bleef helemaal links, ver van de racelijn, rijden om vervolgens over de streep te rijden toen de sessie voorbij was. En dat terwijl hij extreem langzaam reed, soms met een snelheid van wel 20 kilometer per uur.

Hoewel het niet gevaarlijk was wat hij deed en hij andere coureurs niet hinderde, reed hij onnodig langzaam op het rechte stuk. De stewards oordelen dat het een overtreding was, met een waarschuwing als gevolg.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen