Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Stewards vellen oordeel over pitlane-incident Hulkenberg

Nico Hulkenberg heeft een reprimande gekregen voor zijn incident in de pitstraat tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van China. De Haas-coureur haalde twee auto's in via de fast lane in de pitstraat, wat niet mag volgens de FIA-reglementen.

Hulkenberg China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nico Hulkenberg behoudt zijn negende startplek voor de Grand Prix van China. De Duitser haalde aan het begin van de kwalificatie in zijn Haas twee auto's is via de fast lane in de pitstraat, terwijl dat niet mag volgens de regels. De FIA geeft hem daarvoor een reprimande.

Hulkenberg heeft aan de stewards uitgelegd dat hij had gecontroleerd of hij dat had mogen doen en het team bevestigde dat dat mocht, zij het ten onrechte. Dat is ook via de boardradio te horen geweest. Echter, ondanks de onjuiste instructies van het team, had de coureur op de hoogte moeten zijn en had hij niet mogen inhalen in de pitstraat, zo is de uitleg van de stewards. Daarom wordt er ook een reprimande uitgedeeld aan de Haas-coureur, overigens zijn eerste van dit seizoen.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco