Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stewards strijken over hun hart na GP Australië: geen straffen

Vijf coureurs moesten zich na de GP van Australië melden bij de stewards, maar allen verlieten ze het kantoor zonder een straf.

Een vijftal coureurs moesten op komen draven bij de stewards na de race in Melbourne, omdat zij links- of rechtsom bij een incident betrokken waren. Als eerste mocht het drietal bestaande uit Pierre Gasly, Yuki Tsunoda en Mick Schumacher zich melden. Zij reden, in die volgorde, achter elkaar tijdens de safety car toen Schumacher zijn Haas-bolide bijna in de achterkant van Tsunoda's wagen boorde. Het scheelde maar een haar. Het drietal moest zich melden, omdat het begon met de remactie van de Fransman, de voorste van de drie coureurs. Daar reageerde Tsunoda op, waarna Schumacher op zijn beurt ook in de ankers ging. De stewards oordeelden dat er geen schuldige aan te wijzen was en dat de coureurs geen regels hadden overtreden.

Regelverandering in aantocht?

Wel benadrukken de stewards dat er eens goed naar de regel moet worden gekeken over de afstand tussen de auto's achter de safety car. Die mag maximaal tien autolengtes zijn, maar misschien moet het anders aangepakt worden, om zo te voorkomen dat zich er nare incidenten voordoen. De stewards roepen dan ook op om tijdens de volgende vergadering tussen de coureurs en de wedstrijdleider, op de vrijdag van het volgende GP-weekend in Imola, eens goed naar dit onderwerp te kijken.

Alonso en Magnussen

Fernando Alonso en Kevin Magnussen moesten ook samen naar de stewards. Dit omdat ze in gevecht waren en de Spanjaard van de baan werd gedrukt door de Haas-coureur. Alonso liet de stewards echter weten dat hij het allemaal prima vond en iedereen was het er over eens: dit was gewoon hard racen en er werden geen regels overtreden. De stewards deelden dan ook geen straf uit aan Magnussen. Overigens kreeg Stroll tijdens de race wel een straf, omdat hij op het rechte stuk te vaak van richting veranderde. De Canadees kreeg vijf seconde straf en een strafpunt, waardoor hij nu op 8 van de 12 punten staat voordat hij geschorst wordt voor een race.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"