Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Stewart: "Overlijden Hubert kan wake up-call zijn voor 'bulletproof' coureurs"

Sir Jackie Stewart vreest dat het volgende zware ongeval onafwendbaar is als de Formule 1-coureurs de risico's blijven nemen die ze nu nemen. Wat de meervoudig wereldkampioen betreft moet men lering trekken uit het ongeval van Anthoine Hubert.

Eau Rouge
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formule 2

De Formule 1-coureurs waren na het ongeval in de Formule 2 waarbij Anthoine Hubert het leven liet stuk voor stuk aangedaan door het gebeuren. Voormalig Formule 1-wereldkampioen Sir Jackie Stewart denkt dat de crash een wake up-call kan en móét zijn voor de mannen die zich vaak onaantastbaar wanen.

"In mijn ogen zijn er de afgelopen 24 tot 36 maanden veel te veel ongelukken gebeurd, puur en alleen omdat serieuze consequenties zoals afgelopen weekend achterwege bleven."

"We hebben vleugels én auto's door de lucht zien vliegen, zelfs afgelopen zondag nog, toen Max Verstappen en Kimi Raikkonen met elkaar botsten. Misschien dat de coureurs nu in zullen zien dat ze niet zo bulletproof zijn als ze zelf vaak denken", zo wordt Stewart geciteerd door The Telegraph.

"De schok en het verdriet was voor een groot deel van de nieuwe generatie Formule 1-coureurs iets nieuws. Opeens worden ze geconfronteerd met het feit dat misstappen dramatische gevolgen kunnen hebben. Het is echter niet onmogelijk dat zoiets opnieuw gebeurt, soms volgen meerdere zware ongelukken elkaar zelfs in rap tempo op, iets wat we ook weleens eens zien bij vliegtuigcrashes."

Stewart was diep geraakt door het verlies van Anthoine Hubert, maar gaf terloops aan dat de sport, ondanks dat het gevaar dat altijd op de loer zal liggen, wel degelijk veiliger is geworden: "Sinds mijn tijd zijn er op het gebied van veiligheid enorme stappen gemaakt. De dood lag toen veel meer op de loer dan nu. De kans op zwaar letsel is tegenwoordig extreem klein, maar freak accidents zullen blijven gebeuren, dat hebben we afgelopen weekend kunnen zien."

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in