Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stewart: "Verstappen liet de Formule 1 ontploffen"

Max Verstappen heeft de Formule 1 in één klap verjongd toen hij in 2015 in de sport debuteerde, precies wat de sport nodig heeft. Dat is de mening die meervoudig wereldkampioen Jackie Stewart is toegedaan.

Als Jackie Stewart te gast is in de nieuwste video van F1's Fanvoice , krijgt de Schot de vraag voorgeschoteld wie in zijn ogen de nieuwe sterren in opkomst zijn. Hij kan die vraag niet beantwoorden, maar geeft wel de noodzaak voor nieuw bloed in de Formule 1 aan, waarbij hij de naam van Max Verstappen centraal stelt.

"Ik zou deze vraag graag willen passen. Ik ben bij onvoldoende GP's aanwezig en aangezien er tegenwoordig ook niet meer getest mag worden, weet ik daar niet voldoende van af. Ik ben druk met met mijn werkzaamheden voor Heineken en Rolex, dus ik kijk niet meer op die manier rond in de paddock, niet zoals ik dat bijvoorbeeld als teambaas deed toen ik op zoek was naar talent." Stewart mag dan niet in staat zijn een naam te noemen, hij acht het wel van het grootste belang dat die jonge gasten op de deur van de Formule 1 kunnen blijven kloppen: "Het is moeilijker voor jonge rijders om door te dringen tot de Formule 1. De kosten om deel te nemen aan de juniorklassen rijzen de pan uit, en dan zit je nog niet eens in de Formule 1. We hebben dat soort jongens echter wel nodig en ze zijn er, hoor!" "Opeens was daar bijvoorbeeld een Max Verstappen, die het ondanks zijn leeftijd al meteen goed deed aan daarmee de Formule 1 liet ontploffen. Hij verjongde in één klap de sport, maar Red Bull had daar een belangrijk aandeel in. Daar zit hem ook de crux. Meer multinationals zouden de moeite moeten nemen te investeren in jong talent."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje