Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stoere Viking Bottas: "F*ck you was niet vooraf bedacht"

Valtteri Bottas leek herboren bij de start van het Formule 1-seizoen. Van het gekrenkte ego was in het GP-weekend in Australië niets meer te merken. De Fin pakte de leiding bij de start, domineerde de race en stak een dikke middelvinger op naar zijn criticasters.

Valtteri Bottas werkte de afgelopen winter aan zichzelf. Hij trainde anders, nam meer rust en sprak met een coach om zich beter voor te bereiden op het seizoen 2019. De vaak zo tam ogende Fin deed ook aan imagobuilding, zo liet hij zichzelf een nieuwe look aanmeten inclusief stoer baardje.

Vol vertrouwen sprak in tijdens de wintertests tegenover onder meer RacingNews365 over zijn doelen voor 2019. Bottas stelde dat hij ervan overtuigd is dat hij wereldkampioen kan worden en Lewis Hamilton kan verslaan. Daar waar zijn woorden in het verleden vaak hol klonken, straalde de Mercedes-coureur nu zelfvertrouwen uit. In Australië voegde hij daad bij het woord en na afloop van een dominant optreden had hij een boodschap voor zijn criticasters: Fuck you! Na afloop van de race liet Bottas weten dat de boodschap spontaan was en zonder achterliggende gedachte. Bekijk hieronder het veelbesproken moment van Bottas over de boordradio.

1107213168391217155

Valtteri Bottas Radio: 😱😱😱😱 "To whom it may concern, fuck you." #F1 #AusGP pic.twitter.com/RP8KGPAghV — F1Writers™ (@f1writers) 17 maart 2019

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie