© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Stoffel Vandoorne behaalt beste resultaat uit carrière in Singapore

18 sep. 2017 09:55 Wanda Bisschop 0 reacties
Het Formule 1 seizoen van Stoffel Vandoorne is er één met vele gezichten. Te vaak viel de Belgische coureur uit met technische problemen of reed hij doelloos rond in de achterhoede. De laatste races was de snelheid er vaak wel, maar bleef de beloning uit. In Singapore vielen de puzzelstukjes op zijn plaats en bezorgde hij zichzelf en McLaren een flinke opsteker.

Vandoorne over P7: 'Ik heb het maximale eruit gehaald'

Vandoorne begon het raceweekend in SIngapore zonder gridstraffen en dat betaalde zich uiteindelijk ook uit. Al tijdens de kwalificatie kwam hij sterk voor de dag en drong hij probleemloos door tot Q3.

De McLaren coureur begon als negende aan de GP van Singapore en kende een redelijk goede start. Hij wist daarbij ternauwernood de rondvliegende brokstukken en auto's te ontwijken maar kwam zonder brokken door de eerste ronde heen.

Vandoorne sprak dan ook van een lastige openingsfase.

"Door de start in de regen was het een lastige race. Na de start waren er direct veel crashes maar gelukkig kwam ik hier zonder problemen langs. Ik ging echter wel breed waardoor ik enkele plaatsen heb verloren."

Vandoorne jaagde vervolgens op Lance Stroll en wist deze P8 afhandig te maken. Zijn volgende slachtoffer Palmer liet zich echter niet zo gemakkelijk passeren. Door het uitvallen van Hülkenberg schoof hij echter nog een plekje op en kwam hij uiteindelijk als zevende over de finish.

Volgens Vandoorne heeft hij zijn kansen dan ook optimaal benut.

"Volgens mij was dit het meest maximale. We krijgen niet veel kansen om punten te scoren dus dan moet je de kansen wel pakken. Natuurlijk is het jammer dat we niet met beide auto's in de top 10 zijn geëindigd. "

McLaren heeft nu in totaal zeventien punten in het WK en staat daarmee negende in het klassement. Hun achterstand op nummer acht, Haas F1, bedraagt twintig punten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen