Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stoffel Vandoorne: ‘De McLaren ziet er anders uit in Australië’

Stoffel Vandoorne maakt zich op voor zijn tweede volledige seizoen in de Formule 1 en lijkt voor het eerst serieus mee te gaan strijden voor top 10 klasseringen. Toch wil Vandoorne zelf nog niet vooruit lopen op de zaken.

Nadat het team de afgelopen dagen opnieuw met diverse problemen kampte, verliep de derde testdag een stuk positiever. Vandoorne kwam tot een totaal van maar liefst 151 ronden en noteerde uiteindelijk de vijfde tijd op 1,6 seconden van Vettel. Na afloop stond de Belg dan ook met een positief gevoel de aanwezige pers te woord. "Ik ben erg blij met de balans van de auto tijdens onze racesimulatie. Dat was erg positief. We hebben gelukkig ook veel ronden kunnen afleggen. 's Ochtends hebben we ons vooral gericht op het doorgronden van de diverse compounds en 's middags hebben we een racesimulatie gedaan. Dit was mijn laatste testdag en ik ben 100% klaar voor Melbourne."

Vandoorne heeft nog geen idee hoe McLaren er precies voor staat ten opzichte van de concurrentie maar laat wel al los dat ze in Melbourne al enkele updates gaan doorvoeren. "We moeten nog wel aan wat dingen werken maar daarvoor hebben we de nodige updates. Ons pakket ziet er in Australië heel anders uit. Ik ga echt geen voorspellingen doen over de pikorde want de rondetijden in Barcelona zeggen weinig. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik een positief gevoel krijg wanneer ik met de MCL33 rij." Vorig jaar liep McLaren tegen het ene na het andere probleem aan maar volgens Vandoorne is daar nu geen sprake van. "Voor ons is het enorm belangrijk om veel kilometers te maken. Zo leren we over de krachten die op de auto vrijkomen en hoe het zit met de koeling. Dat liep gelukkig allemaal op rolletjes. We zijn een sterk team en overal op voorbereid."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'