© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Stoffel Vandoorne: 'Dit is een heel positief weekend voor ons'

16 jul. 2017 19:55 Rik Alkema 0 reacties
Stoffel Vandoorne was na afloop van de Grand Prix van Engeland zeer tevreden, ondanks het feit dat hij op een haar na zijn eerste WK-punt mis liep. Na een goede kwalificatie mocht Vandoorne als achtste starten, maar Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo kwamen hem al snel voorbij. De rest van de wedstrijd knokte Vandoorne met Massa om het laatste punt, maar hij moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Braziliaan.

Stoffel Vandoorne spreekt van 'zeer positief weekend' ondanks het missen van punten

Toch was Vandoorne zeer tevreden na afloop. Vooral de geboekte progressie en het kleine gat met Williams en Force India stemde de Belg tot tevredenheid.

"Jammer genoeg geen punten vandaag, maar het weekend in het algemeen was voor ons heel positief", begint Vandoorne na afloop tegenover de camera van Ziggo Sport.

Het laatste punt in de wedstrijd zag Vandoorne in de pitstraat aan zich voorbij gaan. Na een wat mindere stop werd hij voorbij gestreefd door Massa, die hij daarna niet meer kon inhalen. 

"Punten scoren was mogelijk, maar onze pitstop was net niet goed genoeg. Daar hebben we wat tijd verloren, we kwamen net naast Felipe Massa uit de pitstraat dus daar verloren we de strijd om de punten", legt Vandoorne uit.

Een klein beetje teleurstellend dus, maar Vandoorne was zeer te spreken over de McLaren waarin hij reed. "Helaas geen punten dus, maar het is heel positief dat we zo dichtbij een Williams en Force India eindigen. Al met al was het een goed weekend voor ons."

Over twee weken gaat het wellicht nog beter, denkt Vandoorne. Op het 'Mickey Mouse-circuit' in Boedapest maakt McLaren goede kans op punten, het liefst zoveel mogelijk.

"In Boedapest moet nog beter gaan als het goed is. Daar gaat het minder om vermogen en ons high-downforce pakket zal daar waarschijnlijk goed uit de verf komen. Daar liggen dus zeker kansen voor ons", blikt Vandoorne vooruit op de komende Grand Prix.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen