Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stoffel Vandoorne: 'Het wordt een spannende kwalificatie'

Het team van McLaren sloot de eerste dag in Bahrein af met beide auto's in de top tien en hoopt dit vast te kunnen houden tijdens de kwalificatie voor de GP van Bahrein.

Stoffel Vandoorne eindigde uiteindelijk tijdens de tweede vrije training als tiende net achter zijn teamgenoot Alonso. Hij is dan ook wel redelijk positief over de eerste dag. "Het ging zeker niet verkeerd op de eerste dag. We begonnen de training met een aantal nieuwe onderdelen op de auto en dat pakte goed uit. De tweede sessie is in Bahrein belangrijker dan de eerste en daarin hebben we ons vooral voorbereid op de kwalificatie en de race," aldus Vandoorne in een reactie op de officiële site van McLaren. In Melbourne drongen zowel Alonso als Vandoorne niet door tot Q3 maar eindigden beide coureurs uiteindelijk wel in de top tien. Ook in Bahrein verwacht de Belg dat het er in de kwalificatie om gaat spannen.

"Ik verwacht dat het dringen wordt voor een plekje bij de eerste tien in de kwalificatie. We moeten echt onszelf nog wel verbeteren om in de top tien te eindigen maar we doen er alles aan om onze kansen te maximaliseren. Het wordt zeker erg close omdat de rondetijden in het middenveld dicht bij elkaar zitten." Het doel voor de race is in ieder geval duidelijk bij McLaren. Het team gaat voor een tweede dubbele puntenfinish op rij.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"