© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Stoffel Vandoorne krijgt 25 plaatsen gridstraf

03 sep. 2017 11:23 Rik Alkema 0 reacties
Gisteren leek het nog een onverwacht mooi weekend te worden voor McLaren, maar vandaag bleek dat het noodlot opnieuw heeft toegeslagen. Opnieuw moet er een motor worden gewisseld en opnieuw kost het een coureur heel veel plaatsen op de grid.

Noodlot slaat opnieuw toe bij Stoffel Vandoorne

Fernando Alonso wist voor het weekend al dat hij achteraan zou starten, maar voor Stoffel Vandoorne was er nog niets aan de hand. De Belg schopte het zelfs tot de laatste 10 in de regen gisteren, maar daar koopt hij helaas niets meer voor.

Al tijdens het laatste deel van de kwalificatie voelde Vandoorne dat er iets niet klopte. Hij zette dan ook de tiende tijd neer, maar die werd gepromoveerd naar de achtste startplek door de gridstraffen van Max Verstappen en Daniel Ricciardo.

Uiteraard was Vandoorne hier blij mee, maar zijn onderbuikgevoel bleek te kloppen. Zijn MGU-K is vannacht vervangen, wat hem maar liefst 25 plaatsen straf oplevert.

Die 25 plaatsen komen voort uit het vervangen van meerdere onderdelen, omdat McLaren heeft besloten terug te gaan naar de 'spec 3.7' motor. 

Door de gridstraf moet Vandoorne de race aanvangen vanaf de achttiende startpositie. Achter hem staan nog Romain Grosjean, die geen tijd neerzette in de kwalificatie door zijn crash, en Fernando Alonso, die maar liefst 35 plaatsen straf heeft gekregen.

De gridstraf van Vandoorne is wel goed nieuws voor Max Verstappen, die daardoor opschuift naar de 13e startplaats.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen