Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stoffel Vandoorne: 'McLaren kan vierde team zijn in Singapore'

Stoffel Vandoorne heeft veel zin om volgende week door de straten van Singapore te scheuren. Volgens de Belg is Singapore de beste kans van het seizoen voor McLaren om veel punten binnen te harken. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat McLaren achter de topteams het snelst is, denkt Vandoorne.

Ook tijdens de Grand Prix van Italië deed McLaren het onverwacht goed, tot de gridstraffen weer om de hoek kwamen kijken. Door die gridstraffen werden zowel Fernando Alonso als Stoffel Vandoorne ver terug gezet, waardoor de wedstrijd in het water viel. Maar de snelheid in Italië geeft het team veel vertrouwen voor de Grand Prix van Singapore, waarbij motorvermogen een stuk minder belangrijk is. "Om het tot Q3 te schoppen tijdens de kwalificatie was geweldig" , blikt Vandoorne terug op de Italiaanse Grand Prix bij Motorsport.com. "De snelheid tijdens de race was ook prima, we konden de Toro Rosso en Haas goed bijhouden. Helaas was inhalen lastig" , aldus Vandoorne.

Uiteindelijk moest Vandoorne zijn auto in de garage parkeren met een motorisch probleem, maar hij verwacht hierdoor geen problemen tijdens de volgende wedstrijd in Singapore. "We hoeven geen extra onderdelen te vervangen, dus we verwachten geen gridstraffen in Singapore." "In Singapore kunnen we dus veel punten gaan scoren. We hebben waarschijnlijk alleen Red Bull, Ferrari en Mercedes voor ons" , is Vandoorne positief gestemd. "Als we hard werken kunnen we het vierde team zijn in Singapore" , besluit Vandoorne.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie