© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Stoffel Vandoorne: 'Moeten hopen op regen voor een mooi resultaat'

25 aug. 2017 20:11 Rik Alkema 0 reacties
De Grand Prix van België is de thuisrace voor Stoffel Vandoorne, maar tot nu toe kan de Belg er nog niet echt van genieten. Door een karrenvracht aan gridstraffen moet Vandoorne zo goed als zeker als laatste starten en dus lijken punten ver weg. Desondanks is Vandoorne positief over het weekend en hoopt hij op wat regen.

Stoffel Vandoorne tevreden na 'aangepaste' training

Regen is voor Vandoorne vrijwel de enige manier om punten te gaan scoren, of er moeten heel gekke dingen gebeuren zondag. Door de gridstraffen weet Vandoorne al op voorhand dat hij achteraan start en dus concentreerde Vandoorne zich op de vrijdag op al op de race van zondag.

"De auto voelde goed aan vandaag", vertelt Vandoorne na afloop van de tweede vrije training in België. "We hadden een wat andere voorbereiding, omdat we achteraan moeten starten. Ik was voornamelijk bezig met de lange runs vandaag, met het oog op zondag", vat Vandoorne zijn vrijdag samen.

"Mijn motivatie is nog altijd onverminderd goed, ondanks de gridstraffen", vervolgt Vandoorne. "Na de problemen in het begin van het seizoen wisten we al dat gridstraffen onvermijdelijk waren. Ik heb er mee leren leven."

"We moeten aan de toekomst denken en we hebben in het begin van het seizoen goed geïnvesteerd in de ontwikkeling. Hopelijk helpt dat ons ooit nog eens om wedstrijden te winnen", klinkt het hoopvol.

Dit weekend gaat dat echter niet gebeuren voor Vandoorne. De Belg hoopt vooral op wat punten door een regenbuitje. "Als er een kans is om punten te pakken, moeten we er vol voor gaan. Hopelijk werkt het weer een beetje mee en kunnen we nu al wat punten scoren", besluit Vandoorne.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen